AcasăSPORTSi daca Lise Sandu conduce fotbalul romanesc?!

Si daca Lise Sandu conduce fotbalul romanesc?!

Aflat langa o femeie priceputa, precum Lise Sandu, „Nasu” Sandu nu putea fi sef timp de 21 de ani. Dar oare el a fost seful?

Lise Sandu sau puterea din umbra

De patru zile, de la declansarea scandalului imprumutului de 400.000 de euro, acordat de Elisabeta Sandu clubului Gloria Bistrita – tranzactie despre care DNA crede ca ar acoperi o mita data de „Lordul Jean” presedintelui FRF –  numele consoartei sefului de la „Casa Fotbalului” a inceput sa fie rostit cat n-a fost el mentionat in 20 de ani.

Vaduva impresarului Dan Alban

Despre Lise Sandu se stiu extrem de putine lucruri. Important de remarcat e ca, inainte de a se marita cu Mircea Sandu, aceasta femeie era vaduva impresarului Dan Alban, mort intr-un cumplit  accident rutier, petrecut in 1991, in Italia. Lise a avut intrare in lumea fotbalului autohton inca dinainte de a se recasatori, asta prin natura meseriei practicate de primul ei barbat. De altfel, in urma cu trei ani, Lise Sandu afirma ca „toti fotbalistii sunt amabili, politicosi, dar unul nu si-a platit cafeaua cand ne-am intalnit, indiferent de cadru”. Lise a stat mereu in umbra liderului de la „Casa Fotbalului”, dar nu din pozita unei „habarniste” intr-ale fenomenului fotbalistic, ceea ce ar putea sa ne faca sa credem ca, in realitate, ea este „Nasu'”, nicidecum Mircea Sandu.

Declaratie

O cunosc pe Lise dinainte sa se casatoreasca cu Mircea Sandu

Jean Padureanu, presedinte Gloria Bistrita

Lise Sandu: „Eu nu conduc, eu dau linia”

Impreuna cu Ionut Lupescu, inaintea debarcarii directorul FRF

Sunt destule voci care afirma ca, multe dintre deciziile luate de-a lungul anilor de catre Mircea Sandu s-au datorat chiar sotiei acestuia. Exista exemplul ignorarii lui Mircea Lucescu, pe care toata  lumea il vedea drept selectioner al Romaniei dupa 1990, dar care n-a mai apucat sa revina pe banca tricolorilor. In 2008, Lise Sandu a facut prima declaratie pe marginea subiectului, ea afirmand ca nu a vorbit niciodata cu Lucescu despre fotbal sau despre altceva. „Nu stiu de unde a tras domnia sa aceasta concluzie, cum ca eu as fi avut ceva, vreodata, impotriva numirii lui la nationala!”, a spus atunci consoarta liderului FRF, scapand, la un moment dat, si porumbelul: „Am venit aici ca sa vedeti ca eu sunt, intr-adevar, cea care conduce fotbalul romanesc.

Nasu' Sandu ocupa functia de presedinte FRF din 1990

De fapt, nu conduc, eu dau linia!”. Cei care nu cred in implicarea Elisabetei Sandu in treburile FRF vin cu un argument, acela ca Federatia i-a inchis usa batranului Lucescu, dar l-a angajat pe aceeasi functie, la un moment dat, pe fiul antrenorului de la Sahtior Donetk. Rationamentul tine, dar nu prea. Si asta, pentru ca artizanul principal al numirii lui Razvan la carma primei reprezentative a fost directorul FRF, Ionut Lupescu, luat in barca Federatiei, in 2005, atentie!, chiar la interventia expresa a doamnei Sandu. Asadar, nu Sandu l-a angajat pe Razvan, ci Lupescu. Numai ca, ulterior, Lucescu jr. a fost demis, la fel si Lupescu!

author avatar
Flavius Dobrescu
1.354 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger