AcasăRecomandariSi-a dat demisia! FIFA organizeaza iar alegeri!

Si-a dat demisia! FIFA organizeaza iar alegeri!

La doar cateva zile dupa ce a fost ales presedintele FIFA, Sepp Blatter a anuntat ca renunta la mandatul obtinut.

Acuzat din toate partile ca a incasat sume importante de bani pentru a atribui Rusiei si Qatarului organizarea Campionatelor Mondiale de fotbal din 2018, respectiv 2022, Sepp Blatter nu a mai facut fata presiunii si a anuntat ca renunta la sefia FIFA.

Blatter fusese reales presedintele FIFA saptamana trecuta, in ciuda faptului ca mai multi reprezentanti de seama ai organizatiei au fost arestati cu putin timp inaintea alegerilor, la capatul unei anchete puse la cale de agenti FBI.

Ar fi fost al cincilea mandat la rand al lui Blatter in fruntea FIFA, dar elvetianul de 79 de ani a cedat. Dupa ce si Jerome Valcke, secretarul general al FIFA si mana dreapta a lui Blatter, a fost arestat, Blatter a anuntat ca isi da demisia.

Mesajul elvetianului a fost unul cat se poate de scurt si cuprinzator: „Iubesc FIFA mai mult ca orice, dar nu pot sa merg mai departe cu un mandat ce nu pare sa aiba suportul tuturor. Voi organiza un Congres Extraordinar pentru a ma inlocui din functia de presedinte. Trebuie sa limitam mandatele si durata acestora”.

In aceste conditii este de asteptat ca FIFA sa organizeze alegeri speciale pentru a fi desemnat urmasul lui Blatter in fruntea FIFA. Elvetianul se afla in fruntea organizatiei din 1998.

author avatar
Cristi Ionita
344 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger