AcasăSPORT"Showtime" nu-l vrea pe Ward in ring cu Bute!

„Showtime” nu-l vrea pe Ward in ring cu Bute!

Gigantul media american se teme ca nu cumva Lucian Bute sa-l invinga pe campionul din Super Six si sa-l lase pe acesta fara niciuna dintre cele doua centuri cu diamante.

Lucian Bute la o sedinta de antrenament

Ipoteza lansata de specialisti este cat se poate de plauzibila daca ne raportam numai la pierderile pe care le poate suferi „Showtime” in eventualitatea unei victorii a campionului roman. Andre Ward – pugilist aflat sub contract cu puternicul trust media – ar ramane fara cele doua centuri de diamante (WBA si WBC), polul de putere la categoria supermijlocie urmand a se muta, evident, in Canada.

Andre Ward detine doua centuri la supermijlocie: WBA si WBC

In plus, „Showtime” ar pierde nu doar expunerea de care are parte, acum,  prin contractul semnat cu Ward, dar s-ar afla in situatia de a negocia o alta intelegere cu Lucian Bute, evident de pe un cu totul alt nivel: romanul in calitate de detinator a trei centuri cu diamante si „jucator liber de contract”, „Showtime” ca un post tv disperat sa puna mana pe un campion de box! „De ce nu platesc americanii pentru o gala Bute – Ward, mai ales ca le-ar fi extrem de usor sa-l convinga pe Andre, doar e platit de ei, i-au bagat atatea milioane in cont? Nu cumva «Showtime» se teme ca Lucian l-ar bate pe Ward, ipoteza in care acest canal de sport ar pierde toata puterea la categoria supermijlocie!? Imaginati-va ce ar insemna ca Bute sa duca in Canada toate centurile cu diamante, pai, SUA cu ce ar mai ramane? Cu praful de pe toba, nu?!”, isi explica Sorin Florea, prietenul campionului roman, piedicile pe care „Showtime” i le pune lui Bute in ultima vreme.

Motivul pentru care s-a anulat „dubla” cu Froch

Promotorii celor doi boxeuri au ajuns la un acord pentru organizarea a doua gale in care sa se puna la bataie centura cu diamante a versiunii IBF, detinuta de roman. Prima lupta intre Bute si Froch ar fi trebuit sa aiba loc in aprilie, la Montreal, revansa fiind programata pentru iunie, la Nottingham, in Anglia. Anul trecut, inainte de Sarbatori, cand cele doua parti se pregateau sa semneze contractul, in ecuatie a intervenit „Showtime”, care a spus „Stop!” oricaror negocieri. Trustul media si-a explicat pozitia prin lipsa de interes din partea americanilor pentru o gala intre doi boxeuri europeni.

Americanii vor sa-l promoveze pe Andre Dirrell

In ultima perioada, presa americana de specialitate tot bate moneda pe faptul ca Lucian Bute ar trebui sa urce in ring cu Andre Dirrel. Acest no-name al categoriei supermijlocii are un singur nume mare trecut in palmares (Carl Froch), meci la finalul caruia a avut nevoie de spitalizare, fiind facut franjuri de britanic. Recunoscut drept un pugilist extrem de dur, Dirrell este impins de la spate de jurnalistii americani, dar si de „Showtime” in speranta ca Bute va accepta sa lupte cu el. Si, atunci, cine stie, printr-o lovitura norocoasa sau cu ajutorul arbitrilor-judecatori, Lucian ar fi deposedat de centura cu diamante. Este ceea ce isi doresc promotorii de peste Ocean: unificarea centurilor la supermijlocie intr-o gala cu doi boxeuri americani! Deocamdata, romanul le sta in cale!

Lucian intra in cantonament pe 13 februarie

Campionul roman mai are doar 10 zile de relaxare. „Mister KO” va intra in cantonament pe 13 februarie, la West Palm Beach (Florida), urmand sa se pregateasca opt saptamani in Statele Unite ale Americii. Locatia a devenit una clasica pentru Lucian, galateanul pregatindu-se aici si inainte de meciul cu Glen Johnson, din noiembrie anul trecut. Daca nu se va ajunge la o intelegere cu Andre Ward, atunci, foarte probabil, Lucian Bute va boxa in urmatoarea gala cu challenger-ul obligatoriu al versiunii IBF. Cel mai probabil, acesta va fi Librado Andrade, mexicanul pe care Bute l-a batut de doua ori pana acum.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
360 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger