AcasăRecomandariSerena Williams, „Greu de pensionat”. Simona Halep, ingenuncheata!

Serena Williams, „Greu de pensionat”. Simona Halep, ingenuncheata!

Finala Turneului Campioanelor a fost de cosmar pentru Simona Halep, care a dat peste o Serena Williams mai infometata ca niciodata. Game dupa game, americanca nu s-a oprit pana cand n-a razbunat cu varf si indesat umilinta din faza grupelor.

Serena Williams, o devoratoare de competitii importante

Dupa un uluitor 6-0, 6-2, Simona Halep a aratat lumii tenisului feminin nu numai ca Serena Williams poate fi batuta, si batuta chiar rau de tot, dar ca este momentul ca americanca sa iasa la pensie. Cel putin acesta a fost mesajul transmis tuturor, in special guralivilor de peste Ocean. Mare greseala, de unde atata pensionare!? De parca ar fi Bruce Willis in „Greu de pensionat”, sora mica a lui Venus nu se lasa alungata din tenis si pace! Ba, din contra, atunci cand se enerveaza, Serena Williams se transforma intr-un „monstru” care-si devoreaza adversarii!

Dupa doua meciuri directe in Singapore, scorul este egal: 1-1

Razbunarea ei pentru cutezanta din grupe a Simonei a fost crunta. Ieri, in ultimul act al turneului, romanca a fost mancata de vie in numai 67 de minute, 3-6, 0-6, cea mai categorica infrangere vazuta vreodata intr-o finala la Turneul Campioanelor. „Multumesc pentru ca m-ati sustinut. A fost o saptamana minunata. Felicitari, Serena! Esti cea mai buna si felicitari pentru ca ai incheiat iar anul pe pozitia 1 in lume. Pentru mine a fost un vis sa joc aici. Multumesc echipei mele, parintilor, prietenilor si tuturor celor care m-au sustinut”, a comentat Simona Halep dupa meci.

„Fair-play-ul” ne-a lasat acasa la C.M. din Mexic

In preliminariile Cupei Mondiale din 1986, echipa nationala a Romaniei s-a aflat oarecum in situatia Serenei Williams. Ca sa obtinem biletele pentru Mexic, era nevoie ca Anglia sa isi apere corect sansele in ultimul meci din grupa, la Londra, cu Irlanda de Nord, si sa bifeze o victorie fireasca si de toata lumea asteptata. Un singur rezultat ar fi calificat reprezentativa Belfastului la turneul final, remiza alba. Cat s-a terminat partida? 0-0, exact scorul care trebuia pentru ca a Anglia sa mearga la „mondial” la brat cu Irlanda!
Fara sa tina cont ca interesul ii dicteaza sa o scoata din competitie pe Serena, Simona Halep a luptat pe viata si pe moarte sa smulga un set sarboaicei Ana Ivanovici, in ultimul joc din grupa rosie. A pierdut meciul de vineri, dar setul acela s-a dovedit suficient pentru ca Williams sa prinda semifinalele.

„Multumesc, Simona!”

Constienta ca fara ajutorul Simonei Halep n-ar fi ajuns niciodata sa joace si sa castige finala Turneului Campioanelor, americanca i-a multumit romancei dupa meciul de ieri: „O felicit pe Simona, este minunat sa vezi un sportiv ca ea. Multumesc, Simo! Despre jocul de azi, pot sa spun ca de data asta chiar  mi-au intrat loviturile. Am facut tot ce a trebuit ca s-o inving”.

Se consoleaza cu un milion de dolari

Daca n-a putut castiga trofeul pus in joc, macar Simona Halep a avut parte de bucurii in plan financiar. Pentru rezultatele inregistrate la Turneul Campioanelor (castigarea grupei si accederea in finala), romanca a primit din partea organizatorilor un cec in valoare de 974.000 de dolari. Este cel mai mare premiu din cariera constantencei. In plus, Simona are certitudinea ca va incheia anul 2014 pe podiumul WTA (locul 3), cu o pozitie mai sus decat locul ocupat acum.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
508 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger