AcasăSPORTSerena face legea la Miami

Serena face legea la Miami

Serena este in culmea fericirii dupa cucerirea unui nou trofeu

Jucatoarea americana de tenis Serena Williams, numarul 1 mondial, a castigat pentru a saptea oara in cariera turneul WTA de la Miami (Florida), dupa ce a dispus in finala de chinezoaica Na Li, numarul doi in clasamentul feminin, cu 7-5, 6-1.

Serena este in culmea fericirii dupa cucerirea unui nou trofeu

Williams (32 de ani) a ajuns la 59 de titluri WTA in palmaresul sau, dintre care doua cucerite anul acesta, primul la Brisbane, in ianuarie. La a noua sa finala din 15 participari la Miami, americanca a fost condusa in primul set cu 3-1 si cu 5-2, dar a avut o revenire spectaculoasa si a reusit sa isi adjudece setul cu 7-5, dupa cinci game-uri castigate la rand si dupa ce a salvat o minge de set. Setul al doilea a apartinut total americancei, care a obtinut victoria dupa o ora si 59 de minute. Serena a reusit a 11-a victorie in fata chinezoaicei in 12 partide, singurul esec datand din 2008. Li, castigatoarea Openului Australiei, a ratat sansa de a deveni prima jucatoare din China care castiga un turneu de categoria Premier Mandatory, cel mai important dupa cele de Mare Slem. Li (32 ani) are 9 titluri WTA in palmares.

Turneul de la Miami a fost dotat cu premii totale de 5.427.105 dolari, Serena primind pentru victorie 787.000 dolari si 1.000 de puncte WTA.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
430 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger