AcasăSPORTŞeicii din Qatar îşi bat joc de bani: construiesc un stadion doar...

Şeicii din Qatar îşi bat joc de bani: construiesc un stadion doar ca să aibă ce să dărâme! Motivul?

qatar 2022 Şeicii din Qatar îşi bat joc de bani: construiesc un stadion doar ca să aibă ce să dărâme! Motivul?

Cupa Mondială din 2022 se va desfăşura în Qatar, iarna, atunci când temperaturile sunt mai blânde. În vederea acestei competiţii, autorităţile de aici construiesc stadionul Ras Abu Aboud. Aceasta va fi prima arenă ridicată cu intenția de a fi demolată la finalul competiției.

Baza va fi realizată prin îmbinarea a 974 de containere în apropierea portului Doha și va găzdui șapte meciuri de fotbal, inclusiv o partidă din sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2022. Motivul demolării? Evitarea poluării, care ar putea fi atrasă de un stadion de fotbal, în viitor.

Arena va fi demolată, dar piesele refolosite

După încheierea Cupei Mondiale 2022, majoritatea componentelor arenei, inclusiv scaunele, containerele și acoperișul – vor fi dezasamblate și refolosite pentru alte evenimente sportive, în Qatar sau peste hotare.

„Arena cu 40.000 de locuri poate fi complet dezasamblată și transportată pentru a fi reconstruită în altă țară; sau pot fi construite două arene de 20.000 de locuri”, a declarat Mohammed Al Atwan, managerului proiectului Ras Abu Aboud, pentru CNN.

Toate componentele pot fi donate țărilor care au nevoie de infrastructură sportivă”, spune el.

CM din Qatar dă fotbalul peste cap

UEFA a anunţat că o decizie privind organizarea sezoanelor din 2022 de Champions League şi Europa League nu va fi luată până în 2021. Campionatul Mondial va fi organizat iarna din cauza temperaturilor extreme înregistrate vara în Qatar.

Premier League doreşte să minimalizeze cât mai mult perturbarea planificării sezonului. Astfel sezonul din 2022 va începe cu o săptămână mai devreme şi se va încheia cu o săptămână mai târziu.

De asemenea, se pare că, în sezonul din 2022 de Premier League, se va renunţa la pauza competiţională din iarnă.

author avatar
Andrei Ștefan
567 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger