AcasăSPORTSeful arbitrilor, Vasile Avram, mandat de arestare pentru 29 de zile!

Seful arbitrilor, Vasile Avram, mandat de arestare pentru 29 de zile!

Procesul desfasurat la Tribunalul Municipiului Bucuresti in care este judecat Vasile Avram, presedintele-suspendat al CCA, s-a terminat. Judecatorii au decis ca Vasile Avram si omul de afaceri Sorin Terbea vor fi arestati preventiv pentru 29 de zile.

Daca va fi gasit vinovat, Vasile Avram, presedintele-suspendat al CCA, risca ani grei de inchisoare.

Astfel, pentru infractiunea de luare de mita in forma continuata, Avram poate sta 12 ani dupa gratii. In schimb, Terbea, cel invinuit ca ar fi dat mita de 19.000 de euro risca o inchisoare de pana la cinci ani de zile.

Urmeaza ca magistratii sa redacteze motivarea. Singurele probe de la dosar ar fi interceptari telefonice care il privesc pe Vasile Avram. Decizia a fost atacata de avocati cu recurs. Acesta va fi judecat in trei zile la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In acelasi caz sunt cercetati, in stare de libertate, Nicolae Iacobescu si Vasile Constantin Chiorean, persoane din anturajul omului de afaceri Sorin Ioan Terbea, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru complicitate la luare si la dare de mita.

Sambata, in urma unei perchezitii si a unor audieri, presedintele CCA, Vasile Avram, si Sorin Terbea, apropiat al clubului FCM Targu Mures, au fost retinuti, pentru 24 de ore, pentru luare de mita si, respectiv, dare de mita.

Duminica, cei doi au fost transportati la Tribunalul Bucuresti, unde un judecator ii va audia, iar acuzarea si apararea isi vor prezenta argumentele privind masurile preventive.

Potrivit DNA, in 21 mai 2011, Vasile Avram, supervizor la meciul FCM Targu Mures – Universitatea Cluj, din ultima etapa a campionatului trecut, ar fi primit de la Terbea, prin intermediari, suma de 19.000 de euro, in scopul delegarii unor arbitri agreati de formatia muresana in sezonul 2011/2012.

„In aceeasi imprejurare si in acelasi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucuresti-Tirgu-Mures si retur, folos oferit de Terbea Sorin Ioan”, se arata intr-un comunicat al DNA

306 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger