AcasăSPORTSecretarul general al FIFA a semnat mita de 10 milioane de dolari

Secretarul general al FIFA a semnat mita de 10 milioane de dolari

Valcke se gandeste cum sa scape basma curata din aceasta poveste

Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a efectuat un transfer bancar de 10 milioane de dolari catre fostul vicepresedinte al forului, Jack Warner, suma fiind banuita de justitia americana ca ar fi mita.

Valcke se gandeste cum sa scape basma curata din aceasta poveste

Cotidianul New York Times a scris, ieri, ca Valcke a transferat 10 milioane de dolari in conturi administrate de vicepresedintele Warner, personaj deja pus sub acuzare in dosarul de coruptie in care sunt anchetati mai multi inalti demnitari ai federatiei internationale. FIFA a recunoscut ca a efectuat acest virament, „ca parte a programului de dezvoltaare a fotbalului din Caraibe”, dar a dat asigurari ca „nici secretarul general Jerome Valcke si nici un alt oficial nu sunt implicati” in acest proiect. „In 2007, pentru Cupa Mondiala din 2010, din Africa de Sud, Guvernul sud-african a aprobat un proiect de 10 mlioane de dolari pentru a ajuta diaspora africana din Caraibe”, a anuntat FIFA intr-un comunicat.
FIFA se confrunta cu un scandal de coruptie, dupa ce justitia americana a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepresedinti si sapte oficiali ai forului de la Zurich.

Fostul presedinte al CONMEBOL, in arest la domiciliu

Un judecator paraguayan a decis plasarea in arest la domiciliu a fostului presedinte al Confederatiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL), Nicolas Leoz, in cadrul scandalului de coruptie care afecteaza FIFA. Nicolas Leoz (86 de ani) se afla de cinci zile internat intr-o clinica, la Asuncion, el suferind de Parkinson si probleme cardiace.

Englezii vor un alt Campionat Mondial

Chiar daca nu o spun raspicat, englezii sustin revolta federatiilor europene impotriva actualei conduceri a FIFA. Secretar de stat pentru Sport, John Whittingdale da asigurari ca o Cupa Mondiala in afara FIFA ar putea fi organizata „daca se ajunge la un acord intre tarile aliate din Europa”: „Daca va exista o modalitate serioasa de a organiza o alternativa la «mondialul» existent, atunci aceasta se va face cu un acord strans in Europa. Deci, aspectul cel mai important este de a incerca sa gasim aliati in Europa care sa ni se alature in acest demers”.
Sefii UEFA se vor reuni in weekend la Berlin, inaintea finalei Ligii Campionilor, pentru a decide viitoarea colaborare cu FIFA.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger