AcasăSPORTSeara nebuna in Champions League! Echipele din Manchester au parasit competitia

Seara nebuna in Champions League! Echipele din Manchester au parasit competitia

Manchester United, vicecampioana Europei, si Manchester City, cea mai bogata echipa din lume, au parasit Champions League inca din faza grupelor. Lille, campioana Frantei, a parasit chiar cupele europene.

De departe cea mai mare surpriza din fotbalul ultimilor ani o reprezinta eliminarea lui Manchester United inca din faza grupelor UEFA Champions League.

Gruparea lui Sir Alex Ferguson avea nevoie de un egal la Basel, in Elvetia, dar a fost invinsa, cu 2-1, si merge in 16-imile de finala ale Europa League.

Basel se califica in optimile Champions League de pe locul al doilea al unei grupe castigate de Benfica. Portughezii s-au impus la limita, cu 1-0, in returul cu Otelul Galati de pe teren propriu.

Manchester City s-a aflat intr-o situatie mult mai dificila, trupa lui Roberto Mancini stand la mana celor de la Villarreal.

City si-a facut treaba si a trecut, cu 2-0, de Bayern Munchen, dar Villarreal nu a putut sa o opreasca pe Napoli, care s-a impus, tot cu 2-0, in Spania.

Bayern Munchen a castigat Grupa A, iar Napoli s-a calificat in optimi de pe locul al doilea. Manchester City merge la brat cu concitadina United in 16-imile Europa League.

Incredibil a fost si finalul Grupei D, desi Real Madrid isi adjudecase pozitia de lider. Ajax si Lyon s-au batut de la distanta pentru locul al doilea, iar castig de cauza au avut francezii, desi Ajax avea un avans de sapte goluri inaintea etapei (6-3 golaveraj, fata de 2-6 golaverajul lui Lyon). In ultima etapa situatia s-a rasturnat total. Ajax a pierdut acasa, 0-3 cu Real Madrid, Lyon a facut scor la Zagreb, 7-1 cu Dinamo si s-a calificat in optimi. Ajax si Lyon au incheiat la egalitate de puncte grupa, 8, si cu egalitate perfecta in meciurile directe, 0-0 0-0. In final, Lyon a avut 9-7 golaveraj, iar Ajax doar 6-6, astfel ca olandezii merg in 16-imile Europa League.

In Grupa B, TSKA Moscova a primit un urias cadou din partea lui Inter, s-a impus cu 2-1 la Milano si a prins in extremis locul al doilea, profitand si de egalul dintre Lille si Trabzonspor, 0-0. Surprinzator, turcii merg in Europa League, in timp ce Lille, campioana Frantei, paraseste cupele europene.

author avatar
Cristi Ionita
297 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger