AcasăSPORTSe vaccinează Novak Djokovic pentru a participa la Australian Open 2022? Ce...

Se vaccinează Novak Djokovic pentru a participa la Australian Open 2022? Ce răspuns a oferit jucătorul de tenis

Novak DjokovicSe vaccinează Novak Djokovic pentru a participa la Australian Open 2022? Ce răspuns a oferit jucătorul de tenis

Novak Djokovic și-a încheiat sezonul 2021 la Turneul Campionilor, unde a fost învins în semifinale de Alexander Zverev. Jucătorul a fost întrebat, la conferința de presă organizată după meci, care îi sunt planurile cu privire la ediția 2022 a Openului Australian, programată în perioada 17-30 ianuarie.

În contextul în care autoritățile australiene au anunțat oficial obligativitatea vaccinării ca cerință impusă jucătorilor pentru a lua parte la Australian Open, Novak Djokovic – un contestatar al obligativității vaccinării anti-COVID – a oferit un răspuns prin care lasă de înțeles că nu s-a hotărât încă dacă se va vaccina sau nu pentru a putea juca la Melbourne.

„Vom vedea. Nu am vorbit cu ei. Am aşteptat să aud ce veşti vor fi. Acum, că ştiu, să aşteptăm şi să vedem. Libertatea de alegere este esenţială pentru toată lumea, fie că este vorba de mine sau de altcineva. Nu contează dacă este vorba despre vaccinare sau orice altceva în viaţă. Ar trebui să ai libertatea de a alege. În acest caz particular, ceea ce vrei să pui în corpul tău”, a declarat Novak Djokovic, potrivit dailymail.co.uk.

Australian Open 2022, doar cu jucători vaccinați

Toţi jucătorii care vor evolua la Australian Open (17-30 ianuarie 2022, la Melbourne) vor trebui să fie vaccinaţi împotriva Covid-19, a confirmat, sâmbătă, directorul turneului Craig Tiley. „Novak (Djokovic) ştie că va trebui să se vaccineze ca să poată juca”, a declarat Tiley. „Am fi încântaţi să-l avem aici”.

„Lucrurile sunt aşa cum sunt şi încă nu ştiu dacă voi merge la Melbourne”, afirma tenismanul sârb în urmă cu o lună. „Nu voi spune dacă am fost vaccinat sau nu, este o chestiune privată şi o întrebare nepotrivită. Oamenii merg prea departe în aceste zile şi îşi iau libertatea de a pune întrebări şi a judeca o persoană”.

author avatar
Andreea Vlad
546 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger