AcasăSPORTSe schimba sistemul: vom avea Liga 1 cu 14 echipe!

Se schimba sistemul: vom avea Liga 1 cu 14 echipe!

Mitica Dragomir

Conducatorii fotbalului romanesc se gandesc tot mai serios sa modifice sistemul competitional al Ligii 1. Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, confirma: multe cluburi doresc „un aer proaspat” in competitia interna.

Fanii Stelei abia asteapta sa vada cat mai multe derby-uri cu Dinamo

Pana la urmatoarea Adunare Generala a FRF nu se poate decide nimic, insa propunerile deja au aparut. In calitate de presedinte al LPF, Dumitru Dragomir afirma ca stie ce este mai bine Liga 1: multe derby-uri si sistem play-off si play-out pentru stabilirea campioanei/ respectiv a echipelor retrogradate! „Am informatii ca 12 formatii doresc schimbarea sistemului competitional, asta e clar! Acum, sa vedem de cand se va pune in aplicare o astfel de hotarare. Cu siguranta, insa, ca vor fi patru derby-uri Steaua – Dinamo pe sezon”, a anuntat, ieri, „Corleone”. Propunerea pe care Dragomir o va inaintea Federatiei prevede organizarea Ligii 1 doar cu 14 cluburi si play-off si play-out la finalul fiecarui an competitional.

De la rusi vine schimbarea

Modelul ales de Dragomir este folosit in Rusia de ani buni. Vecinii de la Rasarit joaca in sistem competitional primavara-toamna, iar la finalul sezonului primele opt echipe (din 16 participante in campionat) se califica in play-off. La play-out intra toate celelalte opt ramase. In Europa, sistemul play-off si play-out mai este folosit in Elvetia, Belgia, Olanda sau Cipru.

Bani mai multi din drepturile tv

Schimbarea sistemului competitional va aduce, automat, mai multi bani din drepturile tv. Patru meciuri Steaua – Dinamo pe sezon, plus cel putin alte doua „socuri” (Steaua – Rapid si Steaua – CFR Cluj), ii confera lui Dumitru Dragomir un avantaj important la viitoarele negocieri pentru drepturile tv ale Ligii 1. Apoi, cluburile vor castiga dublu si din vanzarea biletelor, un alt aspect deloc de neglijat, daca tinem cont de faptul ca Steaua a strans peste doua milioane de euro in aceasta toamna numai din comercializarea tichetelor la meciurile de pe teren propriu.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
356 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger