AcasăSPORTSe retrage bunicul hocheiului romanesc!

Se retrage bunicul hocheiului romanesc!

Andrei Petrus Nutu se retrage din cariera de jucator si va imbraca haina de antrenor

Cu trei zile inainte de a implini 44 de ani, unul dintre cei mai emblematici jucatori de hochei din Romania va pune patinele si crosa in cui, asta dupa 37 de ani pe gheata.

Andrei Petrus Nutu se retrage din cariera de jucator si va imbraca haina de antrenor

Maestrul emerit al sportului, Andrei Petrus Nutu a luat decizia de a se retrage din hochei, sport pe care imbratisat inca din 1975. Posesorul unui record greu de egalat, 24 de ani neintrerupti in Liga 1, precum si 2.000 de partide disputate,  Petrus Nutu isi va anunta retragerea dupa cea de-a doua partida din finala mica a campionatului national, pe care CSM Dunarea Galati o va disputa, vineri, impotriva Stelei. Galateanul a jucat in cariera sa si la Steaua, echipa cu care a cucerit de 9 ori campionatul national. A mai evoluat si pentru Dinamo, iar pe finalul carierei s-a retras la clubul care l-a consacrat, Dunarea Galati. Printre perfomantele sale se mai numara 15 participari la Campionatele Mondiale (juniori, tineret si seniori) si o Cupa a Romaniei, cucerita cu Dunarea.

Festivitatea de retragere va avea loc chiar pe Patinoarul din Galati. In afara lui Andrei Petrus Nutu, echipa care a terminat pe locul secund sezonul regulat mai are in componenta cativa decani de varsta din campionatul national de hochei. Este vorba despre capitanul echipei, Catalin Geru (43 de ani, 15 titluri cu Steaua si 17 Cupe ale Romaniei), precum si goalkeeperul Radu Viorel (42 de ani, 13 ani la rand titularul nationalei Romaniei). Catalin Geru si Andrei Petrus Nutu sunt cei mai buni marcatori ai echipei, dar si ai campionatului national.

author avatar
Sebastian Stan
329 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger