AcasăRecomandariSe reia licitatia pentru drepturile tv din Liga 1?!

Se reia licitatia pentru drepturile tv din Liga 1?!

Arpad Paszkany a incercat sa dea un tun financiar prin achizitionarea drepturilor tv aferente Ligii 1, insa dupa numai sase luni are o pierdere de cateva milioane de euro. Drept pentru care, disperat sa mai salveze ceva, finantatorul CFR Cluj a cedat afacerea operatorului de cablu RCS&RDS.

 

Drepturile tv din Liga 1, o afacere pe care Paszkany spera s-o faca profitabila

Chiar daca nu a facut niciun comentariu in acest sens, surse din piata sustin ca Paszkany nu mai are nicio putere asupra drepturilor tv din campionat. De intregul business se ocupa, din nou, Digi Sport, canalul de nisa al companiei detinute de Zoltan Teszari. Intrate intr-un amplu proces de restructurare, posturile Look Tv si Look Plus (cele care, in tur, au transmis meciurile din Liga 1) isi inchid birourile din Bucuresti, iar intreaga activitate se va derula in teritoriu, la Cluj.
Digi Sport nu a cumparat de la Paszkany doar dreptul de a transmite partidele, ci si tot ce tine de producerea celor noua evenimente sportive pe fiecare etapa. Asta inseamna ca Look Tv va prelua semnalul de la „Digi” si nu invers, ceea ce poate echivala cu scoaterea televiziunii lui Paszkany din povestea drepturilor tv. Exista informatii ca, din vara, Look Tv si Look Plus se vor transforma in simple canale locale, orientate pe subiecte din regiune si fara absolut nicio legatura cu fotbalul! Daca se va ajunge aici, atunci nu este exclus sa asistam la o noua licitatie pentru drepturile tv ale Ligii 1. Se vorbeste chiar daca Intel Sky, firma malteza controlata de Arpad Paszkany si detinatoarea drepturilor tv, ar urma sa reziliere contractul cu LPF, ca parte din strategia de retragere de pe piata media fotbalistica.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
537 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger