AcasăSPORTSe prefigureaza un meci Bute – Froch

Se prefigureaza un meci Bute – Froch

Bute isi va pune din nou centura in joc in 2012

Prezent la Atlantic City, pentru finala SuperSix de duminica dimineata, campionul mondial de box la categoria supermijlocie a declarat ca este gata sa se bata atat cu Andre Ward, cat si cu zgomotosul Carl Froch.

Bute isi va pune din nou centura in joc in 2012

Lucian Bute a fost destul de putin impresionat de evolutia celor doi finalisti din SuperSix, romanul anuntand ca este dispus sa se bata cu Ward si acasa la acesta, in Oakland, pentru a vedea care este mai bun. Mai mult, Lucian pariaza pe o victorie a sa prin knock-out intr-un eventual meci cu Froch. Ramas fara centura de campion mondial in versiunea WBC, dupa ce a pierdut clar, prin decizie, meciul cu Andre Ward din finala SuperSix, Froch i-a aruncat manusa lui Bute, englezul spunand ca centura acestuia i se pare cea mai la indemana pentru a fi castigata. Meciul dintre campionul roman si Froch are mari sanse sa se dispute anul viitor, cei doi boxeri avand contract cu postul de televiziune Showtime. “Cobra” Froch si-a manifestat dorinta sa se lupte la el acasa, la Nottingham, dar spune ca pentru suma potrivita “voi accepta sa-l execut pe roman si pe terenul lui, in Canada”.

Ward refuza

Ward (in dreapta) l-a surclasat pe Froch

Desemnat lider absolut al categoriei supermijlocii, Andre Ward a declarat ca “Bute trebuie sa bata 2-3 luptatori de categoria A inainte sa ajunga sa se lupte cu cel mai bun”. Neinvins in cele 25 de meciuri sustinute pana acum la profesionisti, Ward (27 de ani) l-ar putea infrunta anul viitor pe Anthony Dirrell (27 de ani), challenger obligatoriu din partea WBC. Dirrell a castigat toate cele 24 de meciuri disputate la profesionisti, 21 dintre ele prin knock-out.

Lucian a devenit canadian

Cu cateva zile inainte sa asiste la meciul dintre Froch si Ward, Lucian Bute a trecut cu bine examenele sustinute pentru a deveni cetatean canadian. Campionul roman a afirmat ca “am dat si scris si oral, iar intrebarile au fost din toate domeniile, istorie, geografie, politica etc. A trebuit sa invat imnul Canadei. La testul scris am avut de rezolvat o grila”. Bute, care locuieste la Montreal din 2003, va depune juramantul la inceputul anului viitor. Boxerul a anuntat ca nu va renunta la cetatenia romana.

Puiu a pierdut in Canada

Victor Puiu

Victor Puiu, unul dintre numerosii boxeri romani manageriati de Interbox, a pierdut meciul pentru centura de campion international WBC, la categorie semimijlocie, in fata lui Antonin Decarie. Canadianul a dominat partida disputata duminica dimineata, la Quebec si s-a impus la decizie. Aflat pe locul 70 in clasamentul mondial al categoriei, Puiu a ratat ocazia de a patrunde intre cei mai buni 10 boxeri ai lumii de la semimijlocie si de a fi luat in calcule pentru un meci cu o centura mondiala pe masa.

Bejenaru a luat 25.000 de euro in Croatia

Constantin Bejenaru

Boxerul Constantin Bejenaru (27 de ani), marea speranta a Romaniei la categoria grea, a castigat turneul “Bigger’s Better” de la Varazdin (Croatia) si si-a adjudecat un cec in valoare de 25.000 de euro. Turneul s-a disputat intr-un sistem patentat de K1, piramida de opt luptatori cu meciuri de trei reprize ori trei minute. Bejenaru i-a invins pe rand, la decizie, pe danezul Ed Monso, francezul Nicolas Wamba (cel care in sferturi il facuse knock-out pe romanul Adrian Marc) si pe croatul Ivica Bacurin, marele favorit al publicului.

author avatar
Cristi Ionita
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger