AcasăSPORTSe mai organizează Jocurile Olimpice de la Tokyo? Japonezii au luat decizia,...

Se mai organizează Jocurile Olimpice de la Tokyo? Japonezii au luat decizia, iar acum au comunicat-o

JO Tokyo 2021Se mai organizează Jocurile Olimpice de la Tokyo? Japonezii au luat decizia, iar acum au comunicat-o

Organizatorii Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo, amânate pentru vara acestui an, evident, au luat cea aşteptată decizie din lumea sportului. Se mai ţine competiţia sau nu? Răspunsul japonezilor a venit, iar acesta este DA.

JO vor avea loc în perioada 23 iulie-8 august, iar asiaticii au comunicat şi numărul maxim al spectatorilor din tribune: 10.000. Anunțul vine după ce experții au avertizat că organizarea evenimentului fără fani reprezintă cel mai mic risc în timpul pandemiei de Covid-19.

Limita pentru Jocuri, care vor începe pe 23 iulie, „va fi stabilită la 50% din capacitatea arenei, până la un maxim de 10.000 de persoane”, au transmis organizatorii într-un comunicat de presă.

Epidemiologul șef n-ar fi vrut deloc spectatori

Epidemiologul șef al Japoniei, Shigeru Omi, contrazice dorința organizatorilor de a permite accesul la competiție unui mare de spectatori. „Ar fi de dorit organizarea Jocurilor Olimpice fără spectatori”, a declarat Omi.

În raportul său, Omi a specificat că cea mai sigură opțiune este desfășurarea competiției fără niciun spectator. Dacă însă va fi permis accesul acestora, a recomandat participarea celor care locuiesc în zonele apropiate locurilor de desfășurare a JO.

Fanii sunt avertizați în privința consumului de alcool pe străzi. „A bea sau a face o petrecere pe stradă nu este doar un deran public, ci este un eveniment foarte negativ în perspectiva răspândirii infecției”, au explicat organizatorii.

Japonezii de rând nu vor JO

Populaţia de rând a Japoniei se împotriveşte organizării Jocurilor Olimpice: 65% dintre respondenți spunând că vor ca evenimentul să fie amânat din nou sau anulat.
Aproape 70% dintre respondeți cred că Jocurile nu vor avea loc în condiții de siguranță, precum susțin guvernul și organizatorii olimpici, mai arată sondajul.

author avatar
Andrei Ștefan
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger