AcasăSPORTSCM, nu CSM!

SCM, nu CSM!

Handbalul feminin romanesc domina Europa

A fost saptamana handbalului in Romania, cu o campioana CSM calificata in play-off-ul Ligii Campionilor si SCM Craiova invingatoare in finala Cupei EHF, competitie imediat sub intrecerea granzilor.

Handbalul feminin romanesc domina Europa

Multi se intreaba cum a putut pierde CSM Bucuresti la Budapesta, cu Gyor, in semifinala play-off-ului. Se discuta despre acest esec de parca Romania era Real Madridul semicercului, uitandu-se mult prea usor ca echipa sustinuta de Primaria Capitalei se califica de trei ani incoace intre cele mai valoroase patru trupe de pe continent. Au disparut adevarate forte ale handbalului feminin, ca Viborg (o grupare colos!), Larvik sau Krim Ljubliana, dar „tigroaicele” sunt acolo, tin aproape de elita si, lucru mai important, provoaca frisoane oricarui adversar intalnit.

Gyor a castigat si pentru ca antrenorul Martin Ambros (culmea, selectionerul Romaniei!) le cunoaste la perfectie pe handbalistele bucurestence si a stiut cum s-o blocheze pe Cristina Neagu. De altfel, cea mai valoroasa jucatoare a lumii a prins o zi nefasta, cu doar 6 goluri marcate si numeroase ratari, dar niciun sportiv nu trebuie sa poarte pe umeri responsabilitatea unui intreg colectiv.

Si, daca n-a fost weekend-ul Bucurestiului, s-a petrecut pana tarziu in noapte la Craiova, caci SCM a oferit suspans si lacrimi de fericire in returul cu Kristiansand, din finala Cupei EHF. Oltencele au cucerit trofeul, o demonstratie a faptului ca Romanie incepe sa fie una dintre fortele handbalului feminin.

author avatar
Mihai Koblenko
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger