AcasăSPORTSchumacher se retrage din activitate

Schumacher se retrage din activitate

2012 este al 19-lea sezon petrecut de Schumacher in Formula 1

Germanul Michael Schumacher, acum in varsta de 43 de ani, multiplul campion mondial de Formula 1, a anuntat ca se va retrage din activitate la finalul sezonului 2012.

2012 este al 19-lea sezon petrecut de Schumacher in Formula 1

Pilotul german are in palmares sapte titluri mondiala, doua cu Benetton si cinci cu Ferrari. Schumacher s-a mai retras o data, in 2006, dar a revenit la inceputul lui 2010, dupa ce a semnat un contract pe trei sezoane cu Mercedes GP Petronas. In ciuda evolutiilor acceptabile din ultimii doi ani, Michael nu a mai reusit sa prinda vreun podium de cursa, iar veteranul si-a dat, in sfarsit, seama ca nu mai poate concura alaturi de lupii tineri Sebastian Vettel, Fernando Alonso sau Lewis Hamilton.

Altfel, Adrian Sutil – fostul pilot al echipei Force India si unul dintre pilotii care visau sa-i calce pe urme lui Schumacher, a fost condamnat la 18 luni de inchisoare, cu suspendare, si o amenda de 200.000 de euro dupa ce l-a agresat pe omul de afaceri luxemburghez Eric Lux intr-un club de noapte din Shanghai (China), in mai anul trecut.

author avatar
Flavius Dobrescu