AcasăSPORTScăpăm de Courtois, Belgia ruptă în două!

Scăpăm de Courtois, Belgia ruptă în două!

După norocul avut în preliminariile Campionatului European din 2024, soarta a ținut încă o dată cu “tricolorii”. La tragerea la sorți pentru grupele Euro 2024, naționala României a prins una dintre cele mai accesibile grupe din întreg turneul, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B. Însă, norocul nu s-a oprit aici pentru români. Belgia, cea mai puternică echipă din grupă, anunță o absență extrem de importantă: portarul Thibaut Courtois s-a rupt.

Courtois, portarul lui Real Madrid în vârstă de 31 de ani, nu a mai jucat de la începutul lunii august, când a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior al genunchiului stâng. În teorie, el ar trebui să fie apt pentru participarea la “europeanul” de vara viitoare, însă, potrivit Radio Marca, belgianul deja i-a anunțat pe madrileni că nu va participa la EURO 2024. Se pare că portarul Realului vrea să se refacă în totalitate pentru următorul sezon competitional.

Courtois ar fi putut da mari bătăi de cap atacanților României la turneul final de anul viitor, fiind unul dintre cei mai valoroși goalkeeperi din lume.

Înainte de a suferi oribila accidentare, Thibaut Courtois era printre cei mai în formă portari ai lumii. În 2022 a ieșit al șaptelea în clasamentul pentru Balonul de Aur, după un sezon în care a cucerit Champions League alături de Real Madrid , dar și campionatul Spaniei. Courtois are 102 meciuri pentru naționala Belgiei, cel mai recent bifat în iunie, în calificările pentru Campionatul European.

author avatar
Mihail Ioan
440 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri