AcasăSPORTScandalul de la nationala Under 19, razbunarea lui Piturca!

Scandalul de la nationala Under 19, razbunarea lui Piturca!

Victor Piturca stie unde sa-si loveasca dusmanii

Personajele care au avut cel mai mult de suferit de pe urma declansarii scandalului de la reprezentativa Under 19 a Romaniei sunt tinerii jucatori, care nu vor mai pupa loturile nationale vreme de un an, dar si doi fosti mari fotbalisti: Stefan Iovan (care l-a „tradat” la Victor Piturca, in 2009″) si Gica Hagi (care l-a demis, practic, pe selectioner, in 1999).

Victor Piturca stie unde sa-si loveasca dusmanii

La inceputul saptamanii, in urma unui raport al FRF, 10 jucatori de la selectionata Under 19 a Romaniei au primit suspendari pe timp de un an.

Hagi s-a enervat teribil dupa ce a aflat ca jucatorii lui au fost suspendati de la nationala

In plus, antrenorul echipei Under 19, Ovidiu Stanga, a fost dat afara, iar coordonatorul Stefan Iovan s-a ales cu injumatatirea diurnei.

Din momentul in care l-a ales pe Lucescu jr., Iovan nu a mai existat pentru Piturca

Tinerii fotbalisti au fost acuzati ca au baut bere si au mancat pizza in timpul turneului preliminar Under 19 de la Novi Sad, Serbia. Cel care a prezentat raportul inciminatoriu – ca si cum „inculpatii” ar fi savarsit crime impotriva umanitatii – a fost directorul tehnic al FRF, Mihail Marian, dar „procesul” pare sa fi fost „comandat” de insusi selectionerul Victor Piturca. Este de notorietate faptul ca tehnicianul din Orodel nu-si iarta „dusmanii”, surse bine informate precizand ca, pe langa Mircea Sandu, selectionerul a fost cel care a insistat cel mai mult pentru aplicarea unor masuri cat mai drastice.

Sa te inveti minte, „Motatei”!

In 2009, dupa ce a fost demis de la nationala Romaniei, secundul si prietenul sau, Stefan Iovan, a ales sa ramana langa noul selectioner, Razvan Lucescu. „Nu am mai vorbit cu el de cateva luni. S-a suparat, dar ii trece. Ii trece, insa, mai greu. Asa a fost si cand s-a certat cu Hagi”, declara cel poreclit „Motatei”, la cateva luni de la declansarea rupturii. In 2011, in momentul revenirii la carma primei reprezentative, Victor Piturca nu a mai apelat la serviciile lui Stefan Iovan, care a fost numit antrenor coordonator la grupele de juniori. Dupa aparitia in presa a detaliilor referitoare la scandalul din Serbia, fostul capitan de la Sevilla s-a ales cu injumatatirea diurnei pret de un an, dar si cu numele terfelit prin ziare, deoarece a permis un comportament neadecvat tinerilor fotbalisti de la nationala Under 19.

Inamicul numarul doi, Gica Hagi!

Raportul FRF si repercusiunile sale l-au lovit in plin si pe fostul mare fotbalist Gica Hagi. „Regele” a avut trimisi la lotul Under 19 patru jucatori de la „Academia” sa. Este vorba despre Gavra, Putanu, Iancu si Buzbuchi. Toti au fost suspendati intre sase luni si un an, fiind acuzati – potrivit anchetei FRF – ca ar fi consumat alcool in timpul turneului din Serbia. „Sunt exagerari in raportul semnat de Mihai Marian. Eu am dat la lot jucatorii cei mai buni. Nu e normal ca acesti baieti sa fie denigrati. Pe noi nu ne-a informat nimeni referitor la faptele elevilor nostri. Sunt dezamagit si urmeaza ca in zilele urmatoare sa precizam pozitia clubului Viitorul Constanta”, a declarat Hagi, simtind ceva necurat la mijloc. Practic, prin obtinerea suspendarii celor patru jucatori, Victor Piturca l-a lovit in moalele capului pe inamicul sau numarul 2. Divergentele dintre Victor Piturca si Gica Hagi dateaza din 1999, cand machidonul, alaturi de Gica Popescu, a cerut si obtinut debarcarea selectionerului, in urma unui megascandal la prima reprezentativa. Acum, selectionerul a gandit ca a venit ziua scadentei!

author avatar
Sebastian Stan
555 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger