AcasăSPORTScandalul Brazilia - Argentina: s-a implicat şi politicul. Acuzaţii grave la adresa...

Scandalul Brazilia – Argentina: s-a implicat şi politicul. Acuzaţii grave la adresa „pumelor”, de trucuri cu protocolul anti-Covid (VIDEO)

messi si neymarScandalul Brazilia - Argentina: s-a implicat şi politicul. Acuzaţii grave la adresa "pumelor", de trucuri cu protocolul anti-Covid

Două dintre cele mai mari naţionale de fotbal din lume, Brazilia şi Argentina, au oferit momente şocante la partida directă, de duminică spre luni noapte, din preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

Derby-ul Americii de Sud a fost întrerupt după 7 minute deoarece mai mulți agenți sanitari reprezentând Departamentul pentru sănătate publică, ajutați de stewarzi, au pătruns pe teren pentru a împiedica mai mulți jucători argentinieni să evolueze.

Ce au făcut cei 4 argentinieni?

4 fotbaliști din naţionala Argentinei, care evoluează în Anglia, Emiliano Martinez. Giovani Lo Celso, Emiliano Buendia și Cristian Romero, ar fi încălcat protocolul impus de autoritățile din Brazilia.

Cum Anglia este una dintre țările împotriva căreia Brazilia a dictat restricții, cei 4 ar fi trebuit să intre în carantină!

Din acest motiv autoritățile au intrat pe gazon, ceea ce a condus la ieșirea de pe teren a fotbaliștilor argentinieni. Dacă meciul a fost inițial întrerupt, după câteva minute bune de confuzie și haos, partida a fost suspendată!

Cum s-a apărat Argentina?

Federaţia argentiniană a menţionat acordul încheiat între cele 10 ţări din zona CONMEBOL pentru a le permite jucătorilor să circule şi să participe la meciurile din preliminarii în cadrul bulei sanitare.

Acest acord ar face ca prezenţa lor în derby-ul de duminică să nu fie ameninţată.

ANVISA, autoritatea de reglementate în domeniul sănătăţii din Brazilia, a explicat însă că „jucătorii respectivi, sosiţi cu un zbor de la Caracas (Venezuela) la Guarulhos (aeroport din Sao Paulo), au declarat că nu au călătorit în niciuna din cele patru ţări supuse restricţiilor în ultimele 14 zile. Ne-au parvenit însă informaţii neoficiale despre declaraţii pretins false făcute de aceşti călători”.

A fost un plan diabolic al pumelor?

Flavio Bolsonaro, fiul președintelui brazilian Jair Bolsonaro, îi acuză pe argentinieni că ar fi știut tot timpul că se va ajunge aici:

Argentinienii au jucat trucuri! Știau că încalcă legea braziliană, au împiedicat ANVISA (n.r autoritatea de reglementate în domeniul sănătăţii din Brazilia) să ia legătura cu ei și i-au forțat pe cei patru jucători din Anglia să intre pe teren.

Trebuie să aflăm cine nu a luat măsuri înainte de joc și Argentina ar trebui să fie aspru pedepsită”, a scris Flavio Bolsonaro.

author avatar
Andrei Ștefan
255 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu trebuie amestecat sportul cu masurile medicale si ambițiile financiare. Credeti ca Pataichin a luat medalii bani sau onorul cu el? Nu doar performanta sportiva.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger