AcasăSPORTScandal uriaș la FRF. Fotbalul românesc este pe marginea prăpastiei. „Nu putem...

Scandal uriaș la FRF. Fotbalul românesc este pe marginea prăpastiei. „Nu putem amâna la nesfârșit”

Burleanu cere întreruperea campionatului Ligii I de fotbal, din cauza înmulțirii cazurilor de coronavirus printre jucători și oficiali

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, le-a cerut Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) și cluburilor din Liga 1 să își asume întreruperea campionatului, afectat de numărul mare de jucători și oficiali confirmați cu coronavirus.
Cele mai afectate echipe de criza sanitară sunt campioana CFR Cluj, cu peste 20 de cazuri de coronavirus confirmate, și Dinamo, aflată în carantină.

„Nu putem amâna la nesfârșit”

„E o perioadă de mare incertitudine. E cea mai mare criză care a avut loc vreodată în fotbal, nici în cel de-al Doilea Război Mondial nu a fost blocat fotbalul complet cum s-a întâmplat acum pentru treei luni de zile. Intrăm deja în cea de-a 6-a lună de pauză în competițiile din ligile inferioare. În fotbal a fost stare de urgență de la primul caz de coronavirus”, a pus președintele FRF.

„Cluburile din Liga 1 ar trebui să discute despre oprirea sezonului competițional, sau cel puțin al play-out-ului. Nu putem amâna la nesfârșit acest sezon competițional. Fotbalul românesc e în stare de urgență. Măsurile prevăzute în protocol nu au fost respectate”, a mai spus Burleanu.

De asemenea, Burleanu s-a referit și la efectele financiare în cazul întreruperii campionatului.

„În cazul în care contractul de drepturi TV este suspendat, LPF trebuie să achite despăgubiri financiare din anii precedenți. Altfel, va fi nevoie de împrumuturi sau chiar situația ca echipele să plătească. Desigur, trebuie continuat la nivel de negocieri pentru a se evita oprirea plăților”, a adăugat șeful FRF.

În acest context, Burleanu s-a adresat UEFA, încercând să obțină o derogare pentru finalul campionatului, astfel încât partidele să se poată termina pe teren. Forul continental a respins ideea, mai ales că pe 9 august are loc tragerea la sorți pentru preliminariile cupelor europene.

 „Răzvan Burleanu tot arată cu degetul către Ligă I”

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, este nemulțumit de poziția adoptată de Burleanu și spune că este: „uimit de atacul lipsit de sens al preşedintelui FRF”, Răzvan Burleanu, lansat împotriva Ligii.

„Într-o perioadă în care ar trebui să fim ghidaţi de legea moderaţiei în cadrul discursului public, rămân uimit de atacul lipsit de sens al preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, lansat împotriva LPF şi a celor 14 cluburi din Liga I.

Când vine vorba de cazurile de COVID-19, Răzvan Burleanu tot arată cu degetul către Ligă I, dar bag de seamă că a uitat de cazurile de COVID-19 apărute în Liga a 2-a, precum şi în cadrul corpului de arbitri, semn că se impune o revizuire urgentă a regulilor din cadrul Protocolului medical al FRF şi o responsabilizare mai mare a conducătorilor de cluburi şi a arbitrilor de fotbal.
Îl rog încă o dată amical pe Răzvan Burleanu să se abţină de la orice declaraţii de natură să afecteze imaginea Ligii I, mai ales în situaţia în care acestea sunt eronate sau nu sunt susţinute de dovezi”, susține Justin Ştefan într-o postare pe Facebook.

Pierderi de milioane de euro

Deținătorul drepturilor TV a cerut disputarea tuturor meciurilor rămase de jucat din Liga 1. În caz contrar, cluburile și LPF ar putea fi forțate să: returneze o parte din totalul sumelor plătite cu titlu de avans aferente sezonului competițional 2019/2020, suma supusă restituirii de către LPF, cu titlu estimativ și fără excluderea posibilității revizuirii de către EAD.RO, constând în cel puțin 10.000.000 de euro plus TVA, la care se vor adăuga oricare și toate penalitățile la care ar fi îndreptățită;

să plătească daune-interese într-un cuantum necesar pentru acoperirea integrală a prejudiciilor create EAD.RO și partenerilor săi comerciali de nefinalizarea competiției și nedisputarea restului de meciuri din sezonul competițional 2019/2020, mai ales în contextul în care meciurile cu cea mai mare importanță din punct de vedere comercial (play-off) urmau să se desfășoare în perioada ulterioară suspendării;

să renegocieze Contractul de Cesiune de Drepturi Media, în vederea reajustării drepturilor și obligațiilor contractuale acolo-prevăzute și în special a valorii acestuia, potrivit libertatea.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
163 afisari

1 COMENTARIU

  1. O varianta ar fi obligativitatea mastii la antrenament si joc. Iar experienta antrenorului sa aibe 2 echipe 22 de jucatori sa-i foloseasca odata la 14 zile. Altfel fotbalul dispare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger