AcasăSPORTScandal rasist la EURO 2012

Scandal rasist la EURO 2012

(foto: wikipedia)

Capitanul Olandei, Mark van Bommel, a declarat ca, atat el cat si colegii, au auzit la antrenament strigate asemanatoare celor de maimuta. UEFA a confirmat incidentul.

(foto: wikipedia)

Cu cateva ore inainte de debutul Campionatului European de fotbal, un scandal rasist sta pe cale sa izbucneasca dupa ce, miercuri, la antrenamentele echipei Olandei, unele persoane aflate in tribuna au inceput sa scoata sunete asemanatoare strigatelor de maimuta.

Desi initial UEFA nu a dorit sa comenteze incidentul, acesta a devenit oficial joi seara, in timpul unui interviu oferit de Mark van Bommel, capitanul reprezentativei Olandei, pentru „De Telegraaf”.

„Am auzit cu totii strigate de maimuta. Nu putem sa acceptam asta. Noi am reactionat bine si situatia s-a rezolvat”, a spus Van Bommel, referindu-se la faptul ca selectionerul Bert van Marwijk s-a dus cu jucatorii in partea opusa a terenului. Acesta a amenintat ca, in cazul in care vor auzi astfel de strigate in timpul meciului, vor merge la arbitru cerandu-i sa incheie meciul.

„Daca in timpul turneului chiar si unul singur dintre noi se va confrunta cu astfel de strigate vom merge imediat la arbitru si ii vom cere sa intervina”, a adaugat fotbalistul.

Desi miercuri UEFA nu comentat incidentul, forul a revenit joi asupra deciziei, confirmand echipa olandeza a fost tinta unui mic protest la antrenamentul deschis, insa a negat informatiile privind caracterul rasist al manifestarii spectatorilor.

author avatar
Ionut Zgimbau
199 afisari
Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger