AcasăSPORTScandal monstru la nationala U19

Scandal monstru la nationala U19

(foto: sportlocal)

Mai multi jucatori ai echipei nationale sub 19 ani au fost suspendati dupa ce, in timpul Turului de Elita pentru calificarea la CE de la Novi Sad, s-au imbatat si au facut scandal.

(foto: sportlocal)

Comitetul Executiv al FRF a decis, luni, suspendarea pe o perioada lunga de timp a mai multor jucatori din cadrul nationalei sub 19 ani care, in timpul Turului de Elita pentru calificarea la CE de la Novi Sad, au consumat bauturi alcoolice. Totodata, CE al FRF a luat hotararea de a nu-i prelungi contrcatul antrenorului Ovidiu Stanga.

Astfel, potrivit unui comunicat al RFR,  Andrei Vastag, Ionut Putanu, Stefan Popescu, Cristian Gavra, Laurentiu Branescu, Alin Dobrosavlevici si Alexandru Ionita au fost suspendati timp de 1 an de la orice actiune a loturilor nationale. Totodata, jucatorii Andrei Manole, Cristian Iancu si Alexandru Buzbuchi au fosr suspendati timp de 6 luni de la orice actiune a loturilor nationale.

De asemenea antrenorului Ovidiu Stanga, care a favorizat prin deciziile luate savarsirea acestor abateri disciplinare grave si nu a informat niciun membru al conducerii delegatiei în acest sens, nu i se va reinnoi contractul de munca cu FRF, scadent în luna august 2012.

In urma scandalului medicul Constantin Barsan si masorul Dan Bucuroaia, care au avut cunostinta de aceste evenimente, dar, la recomandarea antrenorului principal, nu i-au informat pe membrii conducerii delegatiei, au fost sanctionati cu avertisment scris si vor avea o reducere a diurnei cu 50% timp de un an.

Intr-o situatie asemanantoare se afla si antrenorul coordonator, Stefan Iovan, care a dorit sa supervizeze intregul program stabilit, fara sa colaboreze cu toti membrii staff-ului administrativ si nu a reusit sa preîntampine savarsirea acestor abateri disciplinare, a fost sanctionat cu avertisment scris si va avea o reducere a diurnei cu 50% timp de un an.

In plus, directorul tehnic al loturilor nationale de juniori, Miodrag Belodedici, si managerul echipei, Romulus Chihaia, au fost sanctionati cu avertisment scris si cu reducerea dirunei cu 50% timp de sase luni.

„In data de 25 mai a.c., la meciul cu Ungaria, jucatorul Rafa Stanescu nu a fost trecut pe foia de arbitraj, deoarece antrenorul principal Ovidiu Stanga a dat echipa oficialului nostru, Miodrag Belodedici, pe un carnetel in care jucatorul respectiv nu figura. La efecturea schimbarilor, ni s-a atras atentia ca jucatorul Stanescu nu este trecut pe foaia de joc si trebuie sa paraseasca terenul de joc. Acest eveniment a declansat, in mod justificat, o reactie nervoasa din partea jucatorului”, se arata in comunicatul FRF.

Aceasta nu este insa singura abatere, in data de 28 mai, , potrivit FRF, „s-a dat liber jucatorilor in oras pentru doua ore. In acest interval, antrenorul principal a fost anuntat de reprezentantul UEFA care raspundea de delegatia Ungariei ca un grup de 6 jucatori romani se afla intr- un restaurant apropiat, unde mananca pizza si beau bere. Imediat, antrenorul principal s-a deplasat la locul indicat, unde a constatat veridicitatea celor reclamate. Grupul era format din Vastag Adrian, Putanu Ionut, Popescu Stefan, Gavra Cristian, Branescu Laurentiu si Ionita Alexandru”.

Tinerii jucatori nu s-au oprit insa aici. „In data de 29 mai a.c., am fost anuntati de Receptia hotelului ca a fost patat tapetul in camera locuita de jucatorii Stanciu Nicolae si Iancu Cristian si ca trebuie sa platim 50 Euro daune. Suma s-a achitat de catre jucatori. Se pare ca, in acea camera, s-a chefuit in noaptea precedenta, lucru speculat in ziarele din Romania”, se arata in comunicatul FRF.

author avatar
Ionut Zgimbau
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger