AcasăSPORTSCANDAL mare în Turcia! Intervine şi Erdogan. L-au bătut pe arbitru pe...

SCANDAL mare în Turcia! Intervine şi Erdogan. L-au bătut pe arbitru pe teren. Patronul, arestat! (VIDEO)

Scene fără precedent în Turcia: preşedintele clubului Ankaragucu l-a lovit cu pumnul pe arbitrul central, după ce a intrat pe teren în urma remizei echipei sale cu Rizespor, scor 1-1.

Centralul Halil Umut Meler a fost lovit cu pumnul în față de către președintele lui Ankaragucu, Faruk Koca, la finalul partidei, după ce oaspeții au egalat în minutul 90+7.

Arbitrul, lovit cu picioarele când era la pământ

După ce a fost pus la pământ, arbitrul Halil Umut Meler a fost în continuare lovit cu picioarele de către jucătorii gazdelor. Ministrul turc de interne, Ali Yerlikaya, a anunţat că trei bărbaţi au fost arestaţi, printre care şi preşedintele clubului Ankaragucu, Faruk Koca.

Federaţia turcă de fotbal a anunţat amânarea tuturor meciurilor din campionat până la noi ordine, în urma incidentului de la meciul din Süper Lig.

„Acest atac josnic nu a fost îndreptat doar împotriva lui Halil Umut Meler. Acest atac inuman şi josnic a fost lansat împotriva tuturor celor implicaţi în fotbalul turc”, a anunţat Federaţia Turcă de Fotbal într-un comunicat.

„Arbitrul a fost adus la urgențe pentru îngrijiri medicale, nu sunt probleme care să-i pună viața în pericol”, a anunțat Mehmet Yörübulut, medic la spitalul Acibadem.

Erdogan a reacționat

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a reacţionat şi el: „Condamn atacul asupra arbitrului Halil Umut Meler (…) Nu vom permite niciodată ca violenţa să intervină în sportul turc”, a declarat Erdogan.

Ankaragucu a marcat prima dată în minutul 10, însă reușita a fost anulată după consultarea sistemului VAR, pentru un henț la Sowe. Patru minute mai târziu, a ieșit la rampă Olimpiu Moruțan.

În cele din urmă, Rizespor a egalat în minutul 90+7, prin Gaich. Ankaragucu ocupă locul 11 în SuperLig, cu 18 puncte, în timp ce adversara sa este pe 8, cu 22 de puncte.

author avatar
Andrei Ștefan
526 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger