AcasăSPORTScandal la CM din Brazilia: Sapte jucatori costaricani, la control antidoping! Maradona:...

Scandal la CM din Brazilia: Sapte jucatori costaricani, la control antidoping! Maradona: E impotriva regulamentului!

Victoria reprezentativei statului Costa Rica in fata Italiei a dat nastere unui scandal urias, asta dupa ce sapte jucatori costaricani au fost selectati pentru un control antidoping. In mod normal, ar fi trebuit testati cate doi fotbalisti de la fiecare echipa.

Marea surpriza a Campionatului Mondial din Brazilia, reprezentativa statului Costa Rica, s-a aflat in centrul unui mare scandal, situatia fiind aspru criticata de mai multi jucatori internationali.

Echipa antrenata de Luis Jorge Pinto s-a calificat deja in optimi, dintr-o grupa din care au mai facut parte Italia, Anglia si Uruguay. Insa, imediat dupa victoria cu Italia, sapte jucatori costaricani au fost chemati la control antidping, desi, in mod normal, ar fi trebui chemati doar cate doi fotbalisti din fiecare echipa.

„Ceea ce s-a intamplat este o lipsa de respect. Ar trebui sa ne amuze si sa mergem mai departe. Sa-i lasam pe cei de la FIFA sa faca ce vor. Noi sa castigam meciurile si ei sa ne cheme pe toti la teste”, a declarat Keylor Navas, portar la nationala Costa Rica, scrie presa internationala.

Diego Maradona, la randul lui, s-a aratat deranjat de situatie: „De ce sapte jucatori de la Costa Rica si de la italieni nu tot sapte? E o lipsa de respect si o incalcare a regulamentului. Asa ceva nu s-a mai intamplat. Totul pentru ca e vorba de Costa Rica si nu de o campioana. De la fiecare echipa ar trebui testati cate doi jucatori. Sapte jucatori de la aceeasi echipa testati, asta n-am mai vazut”.

Explicatia celor de la FIFA este alta. Acestia sustin ca au fost chemati la teste mai multi jucatori costaricani pentru ca acestia ar fi lipsit la testele facute la startul competitiei.

Foto: prosport.ro

author avatar
Alina Costache
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger