AcasăSPORTScandal în Grecia după suspendarea campionatului de fotbal

Scandal în Grecia după suspendarea campionatului de fotbal

Mandat de arestare pe numele patronului lui PAOK.

Este prima decizie dupa  incidentul violent de la finalul partidei PAOK si AEK Atena, cand Ivan Savvidis,  patronul lui PAOK, echipa antrenata de Razvan Lucescu, a intrat pe teren cu pistolul si i-a amenintat pe arbitrii care anulasera golul echipei sale in minutul 90.  Liga va fi suspendata pe o perioada nedeterminanta, o hotarare luata in urma unei intalniri dintre premierul grec Alexis Tsipras si ministrul adjunct al Sportului, George Vassiliadis. Politia elena a emis deja un mandat de arestare pe numele patronului lui PAOK.

Ivan Savvidis<br >a năvălit pe<br >teren înarmat<br >cu un pistol<br >pentru a i<br >cere socoteală<br >arbitrului

„Am decis sa suspendam campionatul. Meciurile „nu se vor disputa pana cand nu va fi stabilit un nou cadru, convenit de toata lumea”, a declarat Secretarul de stat pentru Sporturi, Georgios Vasiliadis, la finalul unei reuniuni guvernamentale de urgenta, precizand ca   autoritatile de la Atena sunt in contact cu Uniunea Europeana de Fotbal (UEFA). „Ceea ce s-a intamplat este un atac la adresa fotbalului grec. Afecteaza clubul si fanii. Cand cineva intra pe teren cu un pistol reprezinta o provocare inadmisibila, indiferent de ceea ce s-a intamplat”, l-a completat Panos Skurletis, ministrul grec de Interne.

Razvan Lucescu: Sunt 100 la suta alaturi de patronul meu

Mandat de arestare pe numele patronului lui PAOK

„Din pozitia de lider, trebuia acum sa ne apropiem de lider sau sa-l depasim. Intram pe teren, jucam un meci echilibrat, noi marcam in minutul 90, cei doi arbitri valideaza golul, urmeaza protestele celor de la AEK si nu stiu ce s-a mai intamplat de s-a anulat golul. A fost o nebunie totala. Golul a fost validat pentru 3-4 minute.   Apoi, chiar nu stim ce s-a mai intamplat. S-a creat senzatia ca golul ar urma sa fie anulat, apoi a intervenit acel moment cu intrarea patronului pe teren. Cei de la AEK au mers la vestiare, arbitrii au mers la vestiare, au fost multe discutii acolo, iar in final arbitrii au anuntat ca meciul trebuie sa se reia. Cei de la AEK au refuzat sa intre pe teren, au vrut sa afle decizia inainte de a intra pe teren. AEK n-a mai vrut sa intre pe teren, justificand ca, din motive de securitate, nu mai pot juca meciul.

Răzvan Lucescu Sunt sută la sută alături de patronul meu

Sunt 100% alaturi de patronul meu, este un om cu mult bun simt. Pot sa va spun ca este un om care a investit zeci de milioane in fotbal si a vrut ca echipa lui sa castige meciurile doar pe teren, nu in alte parti”, a spus Razvan Lucescu, pentru Telekom Sport.

Cine este ruso-elenul Ivan Savvidis

Nascut intr-un sat greces din Gerogia,  fost soldat in armata sovietica, patronul PAOK a fost inclus de Forbes in top 30 cei mai bogati oligarhi rusi, si este banuit ca are legaturi stranse cu Vladimir Putin. Om de afaceri prosper, are o avere de peste 510 milioane de euro si detine trusturi media in Grecia. Savvidis a fost acuzat de UE ca a cumparat portul din Salonic in mod special pentru a bloca accesul navelor NATO in zona din Balcani, regiune  de influenta disputata intens de Rusia si SUA. Devenind patron la PAOK, a platit 10 milioane de euro pentru datoriile acumulate de club la statul grec.

author avatar
Bogdan Borcea
85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger