AcasăRecomandariSase cluburi din Liga 1 doresc negociere individuala. Steaua vrea cu Pro...

Sase cluburi din Liga 1 doresc negociere individuala. Steaua vrea cu Pro TV

Schimbarea presedintelui la Liga Profesionista de Fotbal a adus si o alta abordare partea celor mai puternice cluburi privitoare la drepturile tv.

Steaua – Dinamo este cel mai urmarit meci din Romania

Actualul contract incheiat de LPF cu operatorii „RCS&RDS” si „Romtelecom-Dolce” expira la finalul acestui sezon. Din toamna, partidele Ligii 1 se vor vedea la televiziunea care va castiga licitatia din primavara. Cum exista informatii ca gigantul „RCS&RDS” nu va oferi un pret mai mare de 50 de milioane de euro (jumatate din valoarea contractului in curs!), temerea cluburilor ca vor ramane cu un buget infim este intemeiata. De aici si solicitarea gruparilor Steaua si Dinamo (plus alte patru) de a-si negocia individual vanzarea drepturilor tv, dupa cum informeaza „reportervirtual.ro”. Conform sursei, cluburilor au trimis, deja, pe adresa Ligii memorii prin care revendica acest lucru, un raspuns urmand a veni in cadrul Adunarii Generale din 20 ianuarie. Din cate se pare, campioana Steaua vrea sa fie vazuta exclusiv pe Pro Tv, canal cu care are o relatie extraordinara.

Bani mai multi pentru cateva cluburi

In prezent, castigatoarea titlului are garantate aproape 4 milioane de euro din drepturile tv; pentru Steaua, suma ar creste considerabil daca si-ar putea negocia individual vanzarea meciurilor de pe teren propriu. „Daca informatia se adevereste, ar fi un joc periculos pentru ca echipele mai mici vor avea de suferit”, este convins Paul Peniu, presedintele clubului Viitorul Constanta.

Negoita nu aude, nu vede, nu stie

Actionar majoritar la Dinamo Bucuresti, omul de afaceri Ionut Negoita sustine ca nu are habar de un asemenea demers: „Nu stiu nimic si nu cred ca s-a facut ceva in acest sens fara ca eu sa stiu. Nu exista o astfel de intentie din partea FC Dinamo”. A doua cea mai iubita echipa in Romania, Dinamo ar avea si ea parte de avantaje nenumarate daca si-ar putea vinde singura drepturile tv.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
521 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger