AcasăSPORTSărbătoare pentru Liverpool, noua campioană din Premier League

Sărbătoare pentru Liverpool, noua campioană din Premier League

Liverpool ridică trofeul Premier League pentru prima dată după 30 de ani de așteptare.

Clubul Merseyside a ridicat trofeul după ce a învins Chelsea cu 5-3 la Anfield.

Contra londonezilor au înscris Keita, Alexander Arnold, Wijnaldum, Firmino și Chamberlain. Pentru trupa lui Lampard au marcat Giroud, Abraham și Pulisic.

Pe un stadion gol, spectacolul putea fi auzit din afara terenului în a doua jumătate a meciului, în timp ce fanii Reds așteptau cu nerăbdare prezentarea trofeului. Suporterii nu au putut viziona meciul și nu s-au putut bucura de prezentarea de pe stadion, din cauza măsurilor introduse pentru a opri răspândirea coronavirusului. În ciuda apelurilor făcute de autorități, fanii lui Liverpool s-au adunat în număr mare în jurul stadionului. Fără să respecte regulile de distanțare socială, aceștia s-au dezlănțuit.

După meci, managerul Liverpool, Klopp le-a promis suporterilor „o petrecere” pentru a-și sărbători succesul în titlu, dar a adăugat că „nu știe când va avea loc”. Pentru antrenorul Jurgen Klopp e primul titlu național câștigat după opt ani și, totodată, Klopp e deja la al patrulea trofeu obținut pe Anfield. A luat Liga Campionilor, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor, toate trei în 2019.

Jucătorul-legendă a lui Liverpool, Kenny Dalglish, a fost pe stadion pentru a înmâna trofeul căpitanului echipei, Jordan Henderson.

Liverpool mai are de disputat o singură partidă în actuala stagiune, în deplasare cu Newcastle, pe data de 26 iulie.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu