AcasăSPORTSapte lucruri despre debutul Stelei in grupele Europa League

Sapte lucruri despre debutul Stelei in grupele Europa League

Steaua Bucuresti va evolua, maine seara, impotriva formatiei Schalke 04, in prima etapa din grupele Europa League.

1. Steaua a jucat 12 meciuri impotriva unor echipe din Germania, in cupele europene. Steaua a inregistrat o victorie, patru egaluri si sapte infrangeri, golaverajul fiind 10-22. Steaua a obtinut singura victorie impotriva unei echipe din Germania tocmai in 1957, cand a batut, cu 3-1, pe Borussia Dortmund, la Bucuresti.

2. Schalke 04 a jucat de doua ori cu Sportul Studentesc, in 1976. Nemtii s-au impus de fiecare data: 4-0 la Gelsenkirchen si 1-0 la Bucuresti.

3. Steaua este neinvinsa acasa de sase meciuri in cupele europene. Trupa lui Levy a alternat victoriile cu egalurile astfel ca, dupa 2-0 cu TSKA Sofia, ar trebui sa urmeze un egal, daca se pastreaza traditia.

4. Schalke 04 n-a mai castigat in deplasare, in Cupa UEFA sau Europa League, din 16 septembrie 2008, 4-1 la APOEL Nicosia. De atunci, nemtii au avut doua infrangeri si un egal pe teren strain.

5. Steaua are sapte straini in lot, Schalke are 13.

6. Steaua a jucat noua meciuri oficiale in actualul sezon: patru victorii, doua egaluri, trei infrangeri si golaveraj 13-9. Tatu si Mihai Costea au marcat cate trei goluri, iar Raul Rusescu si Cristi Tanase au reusit cate doua goluri. Schalke 04 a jucat opt meciuri oficiale in actualul sezon: cinci victorii, trei infrangeri si golaveraj 28-12. Huntelaar a marcat 11 goluri, iar Raul a reusit cinci goluri.

7. Grecul Michael Koukoulakis, arbitrul partidei, a condus si Steaua – Ujpest 2-0 din 2009, din preliminariile Europa League.

author avatar
Cristi Ionita
234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger