AcasăSPORTSandu si Iorgulescu l-au „urat” pe Ponta la Guvern

Sandu si Iorgulescu l-au „urat” pe Ponta la Guvern

Sandu si Iorgulescu (foto jos) spera sa aduca „europeanul” din 2020 in Romania

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, si seful Ligii Profesioniste, Gino Iorgulescu, au mers ieri la Palatul Victoria pentru a discuta cu reprezentantii Guvernului despre planul pentru organizarea de catre Romania, in 2020, a Campionatului European.

Sandu si Iorgulescu (foto jos) spera sa aduca „europeanul” din 2020 in Romania
Gino Iorgulescu

In urma cu o saptamana, Guvernul a decis, prin hotarare, sa declare de interes national turneul final al Campionatului European din 2020, consilierul de stat Mirel Palada afirmand ca evenimentul ar putea asigura Romaniei o expunere mediatica si un profil international, precum si un flux de turisti. Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat atunci ca decizia Guvernului reprezinta un lucru exceptional pentru fotbalul romanesc: „Sunt bucuros ca Guvernul a dat o hotarare prin care Bucurestiul se inscrie la candidatura de organizare a CE-2020, unde sunt deja inscrise 32 de tari. Prin aceasta hotarare, Guvernul si-a dat acordul privind indeplinirea conditiilor de participare la aceasta candidatura. Tot ceea ce tine de infrastructura, autostrazi si asa mai departe. Acum urmeaza sa facem o echipa interministeriala. Domnul Gabriel Oprea este persoana insarcinata de primul ministru sa faca aceasta echipa, impreuna cu FRF si MTS”.

Dosarele de candidatura vor fi depuse pana cel tarziu la 25 aprilie 2014, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 orase in septembrie 2014.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger