AcasăSPORTSandu cheama UEFA la audit!

Sandu cheama UEFA la audit!

Mircea Sandu vrea sa scoata castanele din foc cu ajutorul lui Platini

Retrogradarea Timisoarei are repercusiuni asupra echipelor din Liga 1 care au obtinut, prin diferite metode, pe linie sportiva sau „la apelul bocancilor”, locuri pentru participarea in cupele europene. Mircea Sandu a chemat UEFA la Bucuresti ca sa ateste legalitatea acordarii licentielor.

Mircea Sandu vrea sa scoata castanele din foc cu ajutorul lui Platini

Comitetul Executiv al FRF s-a intrunit ieri pentru a valida deciziile luate de Comisia de Licentiere. Dupa lungi dezbateri, s-a ajuns la concluzia ca hotararea trebuie amanata, noul termen fiind 20 iunie.

Premiantele la control

Mircea Sandu si Viorel Duru au explicat punctul de vedere al FRF si al Comisiei de Licentiere vizavi de cazul Poli Timisoara. “Mortul de la groapa nu se mai intoarce. Nu exista nicio portita ca Timisoara sa mai primeasca licenta pentru Liga 1. Decizia nu se mai poate intoarce”, a spus Sandu. Insa, liderul de la „Vasa Fotbalului” a decis sa trimita o scrisoare la UEFA, prin care solicita, in regim de urgenta, un audit efectuat de lucratori ai forului de la Nyon. Aceasta comisie urmeaza sa soseasca in tara in cateva zile, avand rolul de a analiza modul in care au fost acordate (sau respinse) licentele pentru stagiunea 2011-2012. “In primul rand, am solicitat ca UEFA sa faca un audit pentru toate cele sase echipe care vor juca in Europa. Chiar daca auditul dovedeste ca Steaua sau Dinamo, de pilda, au probleme, licenta acordata nu poate fi retrasa” a explicat presedintele FRF. Otelul, FC Vaslui, Rapid, Steaua, Dinamo, Gaz Metan Medias sunt reprezentatele Romaniei in Liga Campionilor, respectiv Europa League.

Teoretic, Timisoara va juca in Liga 2

Echipa de pe Bega este momentan retrogradata in Liga 2, dar va trebui sa treaca printr-o noua evaluare pentru a vedea daca intruneste criteriile pentru a juca chiar si in esalonul secund. “In mod cert, FC Timisoara nu va evolua in Liga 1, exclus cupele europene. Poli trebuie sa lupte pentru a primi licenta de Liga 2 , pentru a nu pica in Liga 3”, a spus Mircea Sandu. Presedintele FRF a cerut ca la Comitetul Executiv de pe 20 iunie sa se hotarasca modificarea (sau nu) a regulamentului de licentiere, cluburile dorind ca datoriile catre stat sa nu mai fie importante in acordarea dreptului de a juca in Liga 1.

 

author avatar
Sebastian Stan
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger