AcasăSPORTSandra Izbasa, prima in topul sportivilor romani recompensati pentru medaliile de la...

Sandra Izbasa, prima in topul sportivilor romani recompensati pentru medaliile de la Olimpiada

(foto: cosr.ro)

Sportivii romani participanti la Jocurile Olimpice de la Londra vor primi prime in valoare de 5 milioane de euro, cea mai recompesata fiind gimnasta Sandra Izbasa, cu o prima constand in peste 120.000 de euro si doua autoturisme.

(foto: cosr.ro)

Performantele sportivilor romani care au participat la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 nu vor trece neobservate de Comitelul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Guvernul Romaniei ori terte institutii si persoane fizice, acestia urmand a oferi prime in valoare de 5 milioane de euro.

In plus, desi Olimpiada de al Londra consemneaza cea mai slaba reprezentare a Romaniei la Jocurtile Olimpice, cu doar doua medalii de aur, primele initiale, stabilite de catre COSR, au fost dublate printr-un ordin al primului ministru Victor Ponta.

„Medaliile pe care ei le obtin intotodeauna reusesc sa acopere calomniile si injuraturile din tara, cum reusim noi sa ne facem de ras in exterior. Noroc ca exista sportivi si oameni de stiinta care ne indreapta acest mod masochist de a ne prezenta in exterior”, a motivat premierul, citat de realitatea.net, motivul majorarii primelor.

Astfel, in urma majorarilor, premiul pentru medalia de aur se va ridica la 70.000 euro, cel pentru medalia de argint va fi de 56.000 euro, iar cel pentru medalia de bronz va reprezenta 42.000 euro. Totodata, sportivii clasati pe  locul 4 vor primi 14.000 euro, cei de pe locul 5 vor fi recompesati cu 10.500 euro, iar cei care au terminat pe locul 6 vor primi 7.000 euro. Pe langa primele in bani, medaliatii de la Jocurile Olimpice de la Londra vor primi si cate un autoturism din partea sponsorului olimpicilor romani.

Astfel, in urma primelor oferite de catre COSR si Guvern, gimnasta Sandra Izbasa conduce totul celor mai premiati sportivi romani, aceasta urmand sa primeasca, pentru locul 1 la sarituri, locul 3 la echipa sio locul 5 la individual compus 122.500 de euro, plus doua masini oferite de sponsor. La aceasta suma s-ar putea adauga si o prima din partea clubului Steaua, la care este legitimata.

Tot o gimnasta se situeaza si pe locul doi, ca si cuantum al primelor, Catalina Ponor urmand a primi ca recompensa pentru locul 2 la sol, locul 3 la echipa si locul 4 la barna suma de 112.000 de euro, plus doua autoturisme.

Locul trei al celor mai premiati sportivi romani care au participat la Jocurile Olimpice de la Londra se situeaza Alin Moldoveanu, care va primi 70.000 de euro si un autoturism pentru medalia de aur de la tir, si Rares Dumitrescu, care va primi aceeasi suma pentru locul 2 la echipe si locul 4 la individual. Acesta va primi si o masina din partea sponsorului olimpicilor.

Pentru performanta de la scrima, respectiv locul 2 la echipe, Tiberiu Dolniceanu, Alexandru Siriteanu si Florin Zalomir vor primi cate 56.000 de euro si un autoturism. Aceeasi prima le va reveni si sportivilor Ruxandra Cosos, locul 2 la haltere la categoria 69 de kilograme, Alina Dumitru, locul 2 la judo, categoria 48 kilgrame, si Corina Caprioriu, locul 2 la categoria 57 de kilograme.

Ceilalti sportivi care au reprezentat Romania la Olimpiada de la Londra si s-au clasat pe locurile 3 – 6, vor primicate o prima cuprinsa intre 7.000 si 42.000 de euro. La acestea se adauga, in cazul celor care au castigat medalia de bronz, si cate un autoturism.

Pe langa primele oferite de catre COSR si Guvern, sportivii medaliati la Olimpiada ar putea primi si alte recompense, fie din partea cluburilor la care sunt inregistrati, fie din partea autoritatilor locale. Un astfel de caz se inregistreaza la Clubul Dinamo, care a anuntat ca va oferi 10.000 de euro pentru aur, 7.500 de euro pentru argint si 5.000 de euro pentru bronz. In aceasta situatie se afla catalina Ponor si  Alin Moldoveanu. Acesta din urma va primi 10.000 de euro si din partea Consiliului Iasi deoarece este inregistrat si la clubul Omega Tehnoton din localitate.

Intr-o situatie asemanatoare se afla si Alina Dumitru, Corina Caprioriu si Razvan Martin care au fost propusi pentru titlul de cetatean de onoare in Cluj, Lugoj si, respectiv Bistrita. Din aceasta postura sportivii ar putea beneficia de la scutiri de taxe si impozite pana la obtinerea unui apartament, titreaza adevarul.ro.

author avatar
Ionut Zgimbau
818 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger