AcasăSPORT"Salutul fascist" a preluat-o pe Sunderland

„Salutul fascist” a preluat-o pe Sunderland

Italianul Paolo Di Canio, intrat in istoria fotbalului mai ales dupa ce i-a salutat in stil fascist pe fanii lui Lazio Roma, si-a gasit o noua echipa.

Tehnicianul de 45 de ani a fost prezentat drept noul antrenor principal al lui Sunderland, spre disperarea fanilor gruparii engleze.

Numirea lui Di Canio a facut victime, David Miliband, unul dintre directorii echipei, dandu-si demisia sub pretextul ca nu poate colabora cu un asemenea personaj.

Desi Di Canio a spus ca scandalul este unul „prostesc si patetic”, fanii lui Sunderland au anuntat ca vor solicita demiterea imediata a italianului in cazul in care acesta mai repeta salutul nazist.

Sunderland este considerat a fi clubul minerilor din Anglia, iar Dave Hooper, presedintele Asociatiei Minerilor, a precizat ca „numirea lui Di Canio la carma lui Sunderland este o rusine si o tradare la adresa celor care au luptat si murit in razboiul dus impotriva fascistilor”.

Tehnicianul italian a mai pregatit-o pe Swindown Town si a jucat pentru cluburi ca AC Milan, Napoli, Juventus, Lazio, West Ham United, Celtic Glasgow sau Sheffield Wednesday.

author avatar
Cristi Ionita
390 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger