AcasăSPORTSalariu istoric la City

Salariu istoric la City

Phil Foden este pe cale să devină cel mai bină plătit fotbalist britanic din toate timpurile.

Odată cu accidentarea lui Kevin De Bruyne, din sezonul trecut, Foden a devenit principalul coordonator de joc al echipei, jucând un rol esențial în câștigarea celui de-al patrulea titlu consecutiv în Anglia, un record pentru echipa lui Pep Guardiola.

Astfel, fotbalistul în vârstă de 24 de ani a intrat în grațiile șefilor de la City, care sunt gata să face orice pentru a nu-l pierde.

În 2022, Foden și-a asigurat o ședere lungă la clubul său de suflet, semnând un contract pe cinci ani, conform căruia este plătit cu peste 200.000 de lire pe săptămână, la care se adaugă bonusuri.

Cu toate acestea, unele dintre cele mai mari cluburi din Europa și-au arătat interesul pentru el, astfel că City ar fi dispusă să facă o mișcare uriașă, pentru a-l securiza.

Potrivit unui raport din The Sun, clubul este pregătit să-i ofere un contract care l-ar pune la același nivel cu jucători precum De Bruyne și Erling Haaland.

Înțelegerea ar urma să fie valabilă până la aniversarea de 30 de ani a lui Foden, în 2030, și l-ar transforma pe internaționalul englez în cel mai bine plătit jucător britanic din toate timpurile, cu aproape 400.000 de lire pe săptămână.

Toate acestea, însă, după Euro, acolo unde Foden va reprezenta Anglia, una dintre marile favorite la cucerirea titlului de campioană europeană.

author avatar
Mihail Ioan