AcasăSPORTSalariile in Spania au scazut cu 150 de milioane €

Salariile in Spania au scazut cu 150 de milioane €

Banii, principala lipsa din fotbalul spaniol

Cluburile din prima liga spaniola au redus veniturile personalului cu 150 de milioane de euro, in 2013. Este cea mai mare scadere de acest fel din istoria fotbalului iberic!

Banii, principala lipsa din fotbalul spaniol

Recesiunea economica a Spaniei loveste in plin si fotbalul. Obligate la transparenta totala in ceea ce priveste cheltuielile, cluburile din Primera Division au facut publice cifrele pe 2013. Astfel, reducerile salariale ale personalului sunt semnificative, de la 749 de milioane de euro la 641 de milioane; la aceasta suma se adauga inca 40 de milioane de euro, reprezentand „economiile” granzilor Real Madrid si FC Barcelona. In total, formatiile din La Liga au taiat 150 de milioane de euro din salarii, aspect nemaiintalnit in istoria fotbalului spaniol. „Este pentru prima oara de cand exista date contabile ale gruparilor din Primera Division cand s-a produs o schimbare de asemenea amploare in cheltuielile cu personalul”, confirma Miguel Cardenal, presedintele Consiliului Superior al Sportului din Spania.

Nu trebuie, insa, omis faptul ca datoriile totale ale tuturor cluburilor de fotbal din Spania se ridica la cifra de 663 milioane de euro!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger