AcasăRecomandariSahtiorul lui Mircea Lucescu, blat la pariuri!

Sahtiorul lui Mircea Lucescu, blat la pariuri!

Meciurile aranjate pentru castiguri la pariuri sportive au ajuns sa fie analizate in sedintele Comisiei Europene, la Bruxelles. Pe agenda de discutii a figurat si o partida disputata in luna aprilie de Sahtior Donetk, formatia lui Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu si jucatorii sai sunt implicati intr-un scandal de proportii

Organismul insarcinat cu supravegherea tuturor caselor de pariuri din Europa, am numit aici Federbet, a prezentat Uniunii Europene raportul de activitate pe sezonul recent incheiat, 2013/ 2014. Informatiile sunt de-a dreptul socante, mai ales ca pe lista echipelor incriminate ca ar aranja meciuri pentru castiguri ilegale la pariuri este trecut si numele Sahtiorului. Cu Mircea Lucescu antrenor principal, „minerii” sunt acuzati de Federbet ca au „rezolvat” intalnirea cu Karpaty Lvov, din 4 aprilie, pentru un pronostic „1&Over”, adica inving gazdele si se marcheaza peste 2,5 goluri; rezultatul final a fost 3-1 pentru Sahtior! Din campionatul Ucrainei mai sunt date doua exemple de Federbet, dintre care primul vizeaza marea rivala din Capitala, Dinamo Kiev, care pe 20.10.2013 s-a impus in derby-ul cu Arsenal, din deplasare, scor 2-0, spre bucuria tuturor celor care au mizat „2” la pariuri. „In fiecare zi, in fiecare colt al lumii, cineva incearca sa fraudeze un meci la pariuri. Este un virus care s-a raspandit foarte rapid si un fenomen care devine din ce in ce mai mare. Noi am putea sa intervenim imediat si sa oprim trucarea meciurilor de fotbal, dar nimeni nu vrea asta. Nicio federatie nationala nu vrea sa ia masuri si nici UEFA nu vrea sa auda de asa ceva”, s-a plans Francesco Baranca, secretarul general al Federbet, in fata parlamentarilor europeni.

Raportul incrimineaza si alte cluburi cunoscute in Europa, printre care TSKA Sofia (doua partide trucate), Bastia, Dinamom Tibilisi, Panathinaikos Atena (tot doua meciuri aranjate), Catania, Atalanta, Empoli, PSV Eindhoven, Lazio Roma si Hammarby, cu mentiunea ca ultimele trei au trantit doar jocurile de verificare, din luna februarie.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
561 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger