AcasăSPORTSageata Navodari, echipa machidonilor, se desfiinteaza!

Sageata Navodari, echipa machidonilor, se desfiinteaza!

Sageata Navodari a fost la un pas de promovare in 2011

Anuntul oficial va fi facut in zilele urmatoare. Motivul retragerii divizionarei secunde din Dobrogea il reprezinta lipsa banilor, fotbalistii fiind neplatiti pe ultimele sapte luni.

Sageata Navodari a fost la un pas de promovare in 2011

La finalul turului stagiunii 2011-2012, Sageata ocupa locul 2 in clasamentul Seriei 1 din Liga 2, cu 26 de puncte, patru mai putine decat liderul Viitorul Constanta. Cu toate ca echipa avea sanse mari de promovare, edilul din Navodari, Nicolae Matei, a anuntat retragerea clubului din campionat: „Formatia asta se va desfiinta! Primaria suporta toate utilitatile, gaze, curent etc. As putea vorbi si despre o forma de santaj, probabil ca actionarii nu mai au bani pentru a sustine Sageata si, tinand cont ca este an electoral, cred ca eu voi marja cumva, dar uite ca nu este posibil! Datoriile sunt de peste 400.000 de euro, iar sustinerea anuala costa inca o jumatate de milion”.

Buget asigurat din vanzarea abonamentelor

Sageata este un club de fotbal infiintat cu mai bine de jumatate de secol in urma in localitatea tulceana Stejaru. Abia in sezonul 2007- 2008 a iesit din anonimat, reusind promovarea in Liga 3, pentru ca, peste numai doi ani, sa fuzioneze cu CS Buftea si sa ia locul ilfovenilor in Liga 2. Aceasta transformarea miraculoasa a fost opera mai multor oameni de afaceri machedoni din Dobrogea, care au asigurat intr-o prima faza un buget anual de 300.000 de dolari. Banii veneau din cele 150 de abonamente vandute cu 2.000 de euro bucata!

Actionari: patroni de fabrici si hoteluri

Dumitru Rida (patron al unei fabrici de materiale plastice), Pufleni Donchi (proprietar Hotel Royal), Liuta Adam (patron al unei fabrici de ulei la Baia, in judetul Tulcea), Bela Tanase (are firma de constructii, afacerii in panificatie si comert cu cereale), Darlaiani Stere (constructii si distributie de gaze), Costea Cristian (are o  fabrica de lactate in Resita si tot acolo deruleaza afaceri cu carbune) si Dumitru Pufleanu (detine mai multe fabrici de lactate in judetul Constanta) sunt doar cativa dintre primii investitori ai Sagetii Stejaru.

Barajul cu Vointa si mutarea la Navodari

Din mandria comunei Stejaru, echipa Sageata a devenit brand de Navodari, prin mutarea echipei in Constanta. In vara lui 2010, orasul de la malul Marii Negre le-a pus la dispozitie machedonilor un stadion modern, pimarul Nicolae Matei acceptand, totodata, ca municipalitatea sa plateasca utilitatile. Rezultatele nu au intarziat sa apara, iar Sageata a ajuns sa dispute barajul de promovare in Liga 1 cu Vointa Sibiu (2011). Ratarea acestui obiectiv poate fi considerat punctul de cotitura in istoria clubului, de atunci incepand problemele financiare si declinul Sagetii Navodari.

Jucatori neplatiti de 7 luni!

In lotul Sagetii Navodari se regasesc cativa fotbalisti cu nume in istoria recenta a Ligii 1: Decebal Gheara (fost jucator la Otelul Galati), Razvan Ochirosii (ex-Steaua), Florin Olteanu (fost la Astra si Petrolul) sau Sorin Chitu (ex-Pandurii Tg.Jiu). Antrenorul Constantin Gache si jucatorii sunt neplatiti pe ultimele 7 luni.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.641 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger