AcasăSPORTSă vină Euro 2024!

Să vină Euro 2024!

Prima „simulare” pentru Euro 2024 de care au parte „tricolorii” este vineri seară. România întâlnește Irlanda de Nord într-un meci amical pe Arena Națională (ora 21:45/ Prima TV).

Acesta va fi unul dintre cele patru meciuri pe care Edi Iordănescu le are la dispoziție pentru a pregăti cât mai bine turneul final. La rând așteaptă testul împotriva Columbiei (în Spania, pe data de 26 martie, pe stadionul lui Atletico Madrid). Mai în glumă, mai în serios, va fi prima șansă a lui Horațiu Moldovan să apere pe stadionul echipei la care s-a transferat în iarnă.

Toată lumea se așteaptă ca băieții lui Edi Iordănescu să arate un fotbal de calitate, mai ales că până și adversarii au o părere bună despre noi. Michael O’Neill, selecționerul Irlandei de Nord, nu doar că a lăudat formația României, dar a dat-o exemplu în vestiar, spunând că le-a explicat elevilor săi ce să facă dacă vor să joace, pe viitor, la un turneu final – să ajungă și ei la nivelul României.

O’Neill a apreciat jocul „tricolorilor” din preliminariile Campionatului European și felul cum au reușit să se califice, câștigând grupa din care au făcut parte.

Accidentările îi dau bătăi de cap lui Edi

Vara bate la ușă, plecarea în Germania e din ce în ce mai aproape, dar jucătorii noștri, în loc să fie tot mai bine pregătiți, cad rând pe rând și îi dau bătăi de cap lui Edi Iordănescu în ceea ce privește convocările.

Selecționerul a pus primul „X” pe listă în dreptul lui Vladimir Screciu. Jucătorul Universității Craiova a suferit o ruptură fibrilară la începutul lunii martie, în urma căreia încă se reface. Teama cea mai mare este că nu va putea pleca nici în Germania. Totuși, chiar și dacă se recuperează la timp pentru a prinde lotul la Euro, va fi greu de crezut că îl vom avea în cea mai bună formă a sa, după luni de pauză.

Și Ionuț Nedelcearu va rata meciul cu Irlanda, din cauza unei accidentări. Românul s-a rupt în ultimul meci al lui Palermo, împotriva Veneziei, pe 15 martie, astfel că naționala nu se poate baza nici pe el. Cu toate acestea, Nedelcearu va rămâne în cantonament cu tricolorii, în speranța că va fi apt de joc contra Columbiei.

Colac peste pupăză, a picat și Bancu. Fundașul Universității Craiova va lipsi și el de pe teren în meciul cu Irlanda. Nu este vorba, însă, despre o accidentare obișnuită, ci despre o verucă interdigitală care s-ar fi infectat și trebuie operată.

După ce că avem vedetele rezerve la echipele de club, nici măcar pe titulari nu ne putem baza…Plătim, oare, acum, pentru tot norocul pe care l-am avut la tragerile la sorți?!

Șansa lui Opruț

În locul lui Nicușor Bancu, Edi Iordănescu a venit cu o surpriză. Raul Opruț (26 de ani), de la Hermannstadt, a ajuns deja în cantonamentul naționalei.

Și așa ajungem din nou la concluzia că lipsa educației stă la baza lipsei de performanță, în România. Puștiul de 18 ani al Rapidului, Andrei Borza, ar fi putut să ajungă el la lot, în locul accidentatului Bancu. Iar dacă reușea să impresioneze pe teren, avea mari șanse să plece la Euro.

A impresionat, așa e, dar, prin cluburi de noapte. Fundașul stânga a intrat rapid pe lista neagră a selecționerului după ce au apărut imagini cu el într-un club de noapte din Iași. Aflat cu Rapid în cea mai aprigă luptă a sezonului, de a o prinde din urmă pe FCSB și de a câștiga titlul, Borza a ales să sărbătorească înfrângerea cu Poli Iași pe ritmuri de manele.

Surse de la FRF spun că nu este singura abatere disciplinară a lui Borza. El ar fi avut parte de scăpări și la lotul de U21.

În final, întrebarea este ce va înțelege Edi Iordănescu din amicalele cu Irlanda și Columbia. Va putea, oare, să tragă niște concluzii relevante, având în vedere că nu poate vedea la joc atâția jucători de bază? Cu Dumnezeu înainte!

author avatar
Mihail Ioan
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger