AcasăSPORTSa moara Serena de ciuda: Sarapova, si mai frumoasa, si mai bine...

Sa moara Serena de ciuda: Sarapova, si mai frumoasa, si mai bine platita!

Maria Sarapova este cea mai frumoasa prezenta din tenisul feminin

Jucatoarea rusa de tenis Maria Sarapova ocupa prima pozitie in clasamentul celor mai bine platite sportive din lume, cu 29 de milioane de dolari, dintre care doar sase milioane de dolari premii.

Maria Sarapova este cea mai frumoasa prezenta din tenisul feminin

In SUA, femeile castiga doar 77 de centi la fiecare dolar obtinut de un barbat, insa, la nivel sportiv, diferentele sunt mult mai mari. De exemplu, in WNBA (liga feminina nord-americana de baschet) salariul maxim este de 107.000 de dolari, in timp ce Kobe Bryant va primi 30,5 milioane de dolari de la Los Angeles Lakers in sezonul urmator! Astfel, clasamentul celor mai bine platite zece sportive este dominat de jucatoarele de tenis, cu Maria Sarapova ocupand prima pozitie pentru al noualea an consecutiv, cu 29 de milioane de dolari primiti in perioada iunie 2012 – iunie 2013, din premii, sponsorizari si aparitii la evenimente. Veniturile Mariei Sarapova au „explodat” in 2004, cand se impunea la Wimbledon, la varsta de 17 ani, iar companii precum Nike, Head, Samsung Electronics, Tag Heuer si Evian se numara printre cele care si-au asociat imaginea cu ea. Sarapova s-a lansat si in afaceri, ea inaugurand in 2012 linia de bomboane „Sugarpova”. Dulciurile sunt disponibile acum in 15 state, iar compania se asteapta sa vanda 1,5 milioane de pungi de bomboane, la un pret de 5-6 dolari pe unitate. Ea intentioneaza sa se lanseze si in alte afaceri precum moda, accesorii si make-up.

Pe locul doi in acest clasament se afla liderul WTA, americanca Serena Williams, cu 20,5 milioane de dolari venituri, dintre care 8,5 milioane de dolari din tenis si 12 milioane de la sponsori precum Nike, Wilson, Gatorade si OPI. Pilotul din campionatul Nascar, Danica Patrick, este prima sportiva din afara tenisului care apare in acest clasament, pe locul cinci, cu 15 milioane de dolari. Ea este prima femeie care a obtinut un pole position la Daytona 500, cursa pe care a terminat-o pe pozitia a opta, cea mai inalta pentru o sportiva. Contractele de sponsorizare includ parteneriate cu Chevrolet, Coca-Cola, Nationwide Insurance si Tissot. In top mai apar Kim Yuna (Coreea de Sud, patinaj artistic – 14 milioane de dolari pe an), pe locul 6, si Paula Creamer (SUA, golf – 5,5 milioane de dolari), pe 10.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger