AcasăSPORTSa facem cunostinta cu TURNEUL CAMPIOANELOR!

Sa facem cunostinta cu TURNEUL CAMPIOANELOR!

Dinamovistii, primii care se gandesc la participarea in Champions League

UEFA Champions League 2012-2013 va fi prima editie din ultimii cinci ani in care campioana Romaniei nu va mai fi calificata, automat, in grupele competitiei.

Dinamovistii, primii care se gandesc la participarea in Champions League

Desi multi catalogheaza asta drept un adevarat dezastru, exista suficiente sanse pentru viitoarea campioana a Ligii 1 sa ajunga in faza grupelor. In primul rand, pentru ca adversarele sunt cam de acelasi nivel.

Acum, ne intereseaza!

De la schimbarea sistemului UCL, UEFA a introdus doua turnee preliminare distincte: cel al campioanelor si cel al non-campioanelor. Michel Platini a fost promotorul acestei reguli, francezul dorind sa dea posibilitatea performerelor din campionatele mai slab cotate ale Europei sa patrunda si ele in grupele UCL. Pana acum, romanilor nu le-a pasat de „turneul campioanelor”, pentru ca regina Ligii 1 a mers direct in grupe. Ei bine, incepand cu 2012, lucrurile se vor schimba, iar modul de functionare al „turneului” si echipele participante aici, vor intra in raza noastra de interes.

Campioana Romaniei, cap de serie

Asadar, in editia viitoare a Ligii Campionilor, castigatoarea titlului din Liga lui Mitica va fi calificata direct in turul III preliminar, in asa numitul „turneu al campionilor”, alaturi de castigatoarele competitiilor din Scotia si Belgia, dar si de alte 17 formatii care vor depasi turul II preliminar. In baza coeficientilor UEFA, primele trei campioane (din Romania, Scotia si Belgia) vor fi capi de serie in turul III preliminar, la fel urmand a sta lucrurile si cu detinatoarele titlurilor din Elvetia, Israel, Cehia, Austria, Cipru, Bulgaria si Croatia, asta in masura in care niciuna nu va fi eliminata in turul II preliminar.

Adversari posibili in turul III

Daca nu intervin surprize notabile, pentru un loc in play-off, campioana Romaniei ar urma sa-si masoare fortele cu BATE Borisov (campioana deja stabilita in Belarus), locul 1 din Polonia (in momentul de fata Slask Wroclaw), locul 1 din Slovacia (momentan MSK Zilina), FK Molde (campioana Norvegiei), locul 1 din Serbia (momentan Partizan Belgrad), Helsingborgs IF (campioana Suediei), locul 1 din Bosnia (momentan Zeljeznicar Sarajevo), HJK Helsinki (campioana Finlandei), Shamrock Rovers (campioana Irlandei) sau locul 1 din Ungaria (momentan VSC Debrecen).

Adversari posibili in play-off

Admitand ca detinatoarea titlului in Liga 1 va depasi turul III preliminar, performanta pe care o vor realiza si ceilalti capi de serie din turul III preliminar, in play-off, campioana Romaniei va avea misiunea de a scoate din lupta locul 1 din Elvetia (momentan FC Basel), locul 1 din Israel (momentan Hapoel Tel Aviv), locul 1 din Cehia (momentan Sparta Praga), locul 1 din Austria (momentan Austria Viena) sau locul 1 din Cipru (momentan Omonia Nicosia).

author avatar
Mihai Koblenko
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger