AcasăSPORTS.O.S, MOARE RANGERS!

S.O.S, MOARE RANGERS!

Goian (in albastru) are 26 de meciuri si un gol in tricoul lui Rangers

Situatia dificila prin care trece clubul scotian Glasgow Rangers, unul dintre cele mai galonate din lume, l-a facut pe presedintele Craig Whyte sa le ceara fotbalistilor sa joace gratis pana la finalul sezonului.

Goian (in albastru) are 26 de meciuri si un gol in tricoul lui Rangers

Ca si compensatie, Whyte le-a transmis fotbalistilor ca cine accepta sa joace patru luni fara sa fie platit, va avea posibilitatea sa plece in vara liber de contract. Glasgow Rangers are datorii de peste 75 de milioane de lire sterline, iar conducerea clubului a declarat falimentul echipei si a solicitat punerea sub administrare financiara.

Fanii lui Rangers nu-si lasa echipa la greu

In aceste conditii, echipa la care evolueaza si fundasul roman Dorin Goian a fost penalizata cu 10 puncte si se afla acum la 14 puncte in urma liderului Celtic Glasgow. Situatia este cea mai dificila prin care a trecut clubul scotian de la infiintare, in 1872. Singura solutie pare sa fie trecerea echipei pe o alta firma si redenumirea ei. Aceasta ar duce la desfiintarea clubului care are in palmares 54 de titluri de campioana a Scotiei (ultimele trei le-a cucerit la rand, 2009-2011), 33 de Cupe ale Scotiei si Cupa UEFA cucerita in 1972.

Whyte a dat gres

Whyte este de noua luni in fruntea lui Rangers

Criag Whyte, actualul presedinte al clubului Glasgow Rangers, a preluat echipa pe 6 mai 2011 de la David Murray, cel care s-a ocupat de destinul echipei timp de 23 de ani. Afacerea s-a facut pentru doar o lira sterlina, Whyte asumandu-si responsabilitatea de a reduce din datoriile de 77 de milioane de lire sterline pe care echipa le avea la acea data. Misiunea sa a esuat, iar de situatia economica a clubului se ocupa acum “Duff&Phelps Corporation”, o firma de profil din Londra.

N-au bani pentru fortele de ordine

Glasgow Rangers ar trebui sa joace maine, pe teren propriu, partida cu Kilmarnock din etapa a 27-a, dar disputa sta sub semnul intrebarii. Whyte a precizat, cu 48 de ore inainte de startul jocului, ca nu detine fondurile necesare pentru a plati oamenii de ordine desemnati sa asigure paza la acest meci. In cazul in care situatia nu se remediaza, cel mai probabil se va merge pe o amanare a partidei, dar exista si posibilitatea ca cei de la Kilmarnock sa solicite castigarea partidei cu 3-0, la masa verde.

“Mai bine morti, decat subjugati”

Desi situatia clubului lor favorit este una extrem de dificila, fanii lui Glasgow Rangers au respins total ideea ca echipa sa fie preluata de un investitor strain, cel mai probabil arab sau rus. “Ursii albastri” au anuntat, in cor, ca ar prefera ca echipa sa o ia de la 0 si chiar sa evolueze in ligile inferioare, decat sa ajunga la mana unui conducator strain dupa modelele din Anglia.

Rivalii le plang de mila

Chiar daca Celtic Glasgow, marea rivala, nu o duce nici ea foarte bine din punct de vedere financiar, Neil Lennon, antrenorul “alb-verzilor”, are puterea sa spuna ca falimentul lui Glasgow Rangers inseamna falimentul fotbalului scotian. Lennon considera ca Celtic ramane fara rival in lupta pentru titlu, iar competitia nu va mai fi deloc atractiva. Cele doua formatii din Glasgow au castigat, impreuna, 96 dintre cele 117 editii ale campionatului de fotbal al Scotiei. Aberdeen este ultima echipa din afara orasului Glasgow care a castigat titlul de campioana. Acest lucru se intampla in 1985, cand echipa era antrenata de Alex Ferguson, actualul tehnician al lui Manchester United.

author avatar
Cristi Ionita
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger