AcasăSPORTS-au stabilit semifinalele masculine de la Wimbledon

S-au stabilit semifinalele masculine de la Wimbledon

Eliminarea elvetianului Roger Federer a produs un adevarat soc in sferturile de finala ale turneului masculin de tenis de la Wimbledon, dar semifinalele se anunta echilibrate si spectaculoase.

Francezul Jo Wilfried Tsonga a revenit de la 0-2 la seturi si s-a impus, cu 3-6, 6-7, 6-4, 6-4, 6-4, in meciul cu Roger Federer, de sase ori campion la Wimbledon in perioada 2003-2009. Pentru Tsonga urmeaza un meci cel putin la fel de greu cu sarbul Novak Djokovic, al doilea favorit al competitiei.

Djokovic s-a impus, cu 6-2, 3-6, 6-3, 7-5, in disputa cu Bernard Tomic si mai are nevoie de o singura victorie, cea din semifinala cu Tsonga, pentru a deveni noul lider al clasamentului mondial. Sarbul trece pe primul loc in ierarhia ATP daca se califica in finala de la Wimbledon, indiferent de parcursul actualului lider, spaniolul Rafael Nadal.

Totusi, Djokovic va avea o misiune extrem de dificila in fata lui Tsonga. Francezul a castigat cinci dintre cele sapte intalniri directe iar ultima victorie a obtinut-o chiar intr-un turneu de Mare Slem, insa la Australian Open, in 2010.

In a doua semifinala de la Wimbledon, Rafael Nadal, liderul clasamentului mondial, il va infrunta pe Andy Murray, marele favorit al publicului. Ibericul a trecut de americanul Mardy Fish, scor 6-3, 6-3, 5-7, 6-4, iar britanicul l-a invins, cu 6-3, 6-4, 6-4, pe spaniolul Feliciano Lopez.

Nadal are avantajul intalnirilor directe. Ibericul a castigat 11 dintre cele 15 meciuri disputate impotriva lui Murray si ultimele trei intalniri directe. Nadal l-a batut pe Murray la Turneul Campionilor de la sfarsitul anului trecut, de la Londra, si la Monte Carlo si Roland Garros anul acesta. De asemenea, Nadal l-a invins de doua ori pe Murray la Wimbledon, in 2008 si 2010, de fiecare data fara sa piarda vreun set.

author avatar
Cristi Ionita
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger