AcasăSPORTS-au stabilit semifinalele din turneul feminin de la Wimbledon

S-au stabilit semifinalele din turneul feminin de la Wimbledon

Ziua a opta a turneului de tenis de la Wimbledon a adus patru meciuri extrem de interesante, cele din sferturile de finala ale competitiei feminine.

De departe cea mai usoara misiune a avut-o rusoaica Maria Sarapova, care a trecut, cu 6-1, 6-1, de slovaca Dominika Cibulkova. Sarapova, cap de serie numarul cinci, a avut nevoie de exact o ora pentru a rezolva meciul. Cibulkova a avut doar trei lovituri castigatoare.

O victorie aproape la fel de facila a obtinut Victoria Azarenka, din Belarus. Ea a trecut, cu 6-3, 6-1, de austriaca Tamira Paszek, dar s-a impus la capatul unui meci care a durat 84 de minute. Azarenka a avut de aproape trei ori mai multe lovituri castigatoare, 30-11.

Sabine Lisicki, revelatia turneului, a invins-o, cu 6-4, 6-7, 6-1, pe frantuzoaica Marion Bartoli, cap de serie numarul noua. Bartoli tocmai o invinsese, in optimi, pe Serena Williams, campioana ultimelor doua editii.

Cehoaica Petra Kvitova, favorita numarul opt, a reusit noua asi, 54 de lovituri castigatoare si s-a impus, cu 6-3, 6-7, 6-2, in disputa cu bulgaroaica Tvetana Pironkova, cea care o eliminase, in optimi, pe Venus Williams.

In semifinale, Maria Sarapova o va intalni pe Sabine Lisicki, iar Petra Kvitova o va infrunta pe Victoria Azarenka. Sarapova a surclasat-o pe Lisicki, cu 6-2, 6-0, anul acesta, la Miami, in singura intalnire directa de pana acum. Kvitova si Azarenka s-au mai intalnit de patru ori pana acum, ambele jucatoare castigand cate doua meciuri. Azarenka s-a impus in 2008 (Praga) si 2009 (Australian Open), iar Kvitova s-a impus in 2010 (Wimbledon) si anul acesta (Madrid).

author avatar
Cristi Ionita
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger