AcasăSPORTS-au intors de la Tbilisi cu alte ganduri: Victoria care aduce o...

S-au intors de la Tbilisi cu alte ganduri: Victoria care aduce o noua Steaua

Detinatoarea titlului in Romania s-a impus cu 2-0 in prima mansa cu Dinamo Tbilisi, din turul III preliminar al Ligii Campionilor. La revenirea in tara, gandurile conducatorilor sunt la „noua Steaua” care incepe sa prinda contur in Ghencea.

Gabi Iancu, eroul Stelei în Georgia

Bucuria triumfului de marti seara a ramas in Georgia, iar la intoarcerea acasa, stelistii au afisat mina unor oameni preocupati de parca in joc era soarta intregii omeniri. La Tbilisi s-a pus prima caramida la noua echipa pe care oficialii o creioneaza de la inceputul anului. Vanzarea lui Vlad Chiriches, transferul ex-dinamovistului Adrian Cristea si demararea negocierilor cu FC Vaslui pentru Piotr Celeban sunt problemele urgente care necesita rezolvare.

Stelistii si-au aratat valoarea si la Tbilisi

„Nu putem lua deciziile majore fara aprobarea lui Gigi Becali. Echipa Steaua se pregateste de schimbari importante. Trebuie sa aducem un jucator de valoare in locul lui Chiriches, un altul de marginea terenului, plus un atacant. Toate aceste decizii le poate lua exclusiv Gigi Becali. Avem mai multi fotbalisti de valoare in vizor, dar noi nu putem lua aceste hotarari de capul nostru”, a recunoscut, ieri, managerul Mihai Stoica.

Deocamdata, sigur de viitorul sau in rosu si albastru nu este decat Adrian Cristea, fostul mijlocas al formatiilor Dinamo, „U” Cluj si Petrolul Ploiesti. Insa, din cate se zvoneste, la Steaua vor mai ajunge alte doua nume cu greutate din Liga 1. Este vorba despre fundasul polonez Piotr Celeban, inlocuitorul lui Vlad Chiriches, si Lucian Sanmartean, coordonatorul de joc al Vasluiului care a depus memoriu sa fie declarat liber de contract pentru neplata la zi a salariilor.

Atentie la „galbene”!

Pentru play-off-ul Ligii Campionilor, Steaua are trei jucatori pasibili de suspendare. Lukasz Szukala, Mihai Pintilii si Federico Piovaccari sunt la un singur cartonas galben distanta de suspendare, o eventuala avertizare in returul cu Dinamo Tbilisi scotandu-i din calcule pentru prima mansa a play-off-ului. Cel mai probabil, antrenorul Laurentiu Reghecampf nu va risca si ii va odihni pe cei trei, mai ales ca Steaua nu mai are niciun fel de emotii dupa victoria cu 2-0 din Georgia.

Interes urias pentru retur

Suporterii Stelei asteapta cu nerabdare sa vada un nou recital dat de favoriti in Liga Campionilor. Tinand cont ca se vand la pachet cu derby-ul de sambata seara, impotriva Rapidului, biletele de la returul cu Dinamo sunt la mare cautare pe Internet. Pana aseara, aproape 20.000 de tichete au fost achizitionate exclusiv online, de pe site-ul „biletesteaua.ro”. Returul Steaua – Dinamo Tbilisi este programat martea viitoare, pe 6 august.

Puncte pentru coeficientul Romaniei

Aflata pe locul 15 in clasamentul coeficientilor UEFA, Romania a marit distanta fata de principala urmaritoare, Israel, in urma victoriei Stelei din Georgia. Acum, coeficientul de tara este 22,830, fata de 22,500 al evreilor, care pierd teren dupa esecul suferit de Maccabi la Basel. Locul 15 este ultimul care permite unei tari sa inscrie doua echipe in preliminariile Ligii Campionilor. Romania mai poate puncta in acest clasament dupa meciurile din Europa League, programate in aceasta seara: Petrolul – Vitesse Arnhem, Pandurii – Hapoel Tel-Aviv si AS Trencin – Astra Giurgiu.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger