AcasăSPORTS-a terminat 1-1 la Copenhaga. Steaua s-a calificat in primavara Europa League!

S-a terminat 1-1 la Copenhaga. Steaua s-a calificat in primavara Europa League!

Steaua este a doua echipa din Romania, dupa CFR Cluj, care s-a calificat in primavara Europa League. Gruparea din Ghencea a incheiat la egalitate, joi seara, scor 1-1, pe terenul lui FC Copenhaga, in ultima etapa a fazei grupelor.

Lider in grupa E, inaintea jocului de pe arena „Parken” din Copenhaga, trupa antrenata de Laurentiu Reghecampf a reusit sa scoata o remiza extrem de pretioasa in Danemarca, asta in ciuda faptului ca a evoluat aproape o repriza intreaga in inferioritate numerica, Cristi Tanase fiind eliminat in minutul 49, pentru cumul de cartonase. Steaua a deschis scorul prin Raul Rusescu, in minutul 71, golgeterul Stelei invingandu-l pe goalkeeper-ul Christensen cu o „torpila” de la 25 de metri, un veritabil golazo. Cu trei minute inainte de final, FC Copenhaga a restabilit egalitatea, printr-un punct inscris de Igor Vetokele.

Cu 11 puncte, Steaua a castigat grupa E, devansand echipele VfB Stuttgart, FC Copenhaga si FK Molde. In celalalt meci al grupei, svabii au pierdut pe teren propriu, scor 0-1, dar VfB s-a calificat si ea mai departe, gratie celor 8 puncte acumulate inaintea jocului cu Molde.

FC Copenhaga: Christensen – Jacobsen, Sigurdsson, Stadsgaard, Bengtsson – Gislason (Santin ’73), Claudemir (Vetokele ’65), Kristensen, Delaney – Jorgensen, Cornelius.

FC Steaua: Tătăruşanu – Chipciu, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Ad. Popa (Prepeliţă ’89), Rusescu (Filip ’85), Tănase – Nikolici (Martinovici ’62).

 

Rezultate

Grupa A
Udinese – FC Liverpool 0-1
Young Boys Berna – Anji Makhachkala 3-1
Grupa B
Hapoel Tel Aviv –     Academica Coimbra 2-0
Viktoria Plzen – Atletico Madrid 1-0
Grupa C
AEL Limassol – Ol.Marseille 3-0
Fenerbahce – Monchengladbach 0-3
Grupa D
Bordeaux – Newcastle United 2-0
Maritimo – FC Bruges 2-1
Grupa E
FC Copenhaga – Steaua 1-1
VfB Stuttgart – Molde 0-1
Grupa F
Dnipro D’petrovsk – AIK Stockholm 4-0
Napoli – PSV Eindhoven 1-3

author avatar
eNational
332 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger