AcasăSPORTS-a stins din viata Ion Nunweiller!

S-a stins din viata Ion Nunweiller!

Nelu Nunweiller, unul dintre cei mai mari jucatori din istoria lui Dinamo

Jucator legendar in marea echipa a lui Dinamo din anii ’60, fostul international Ion Nunweiller a incetat din viata, ieri dimineata, la varsta de 79 de ani.

Nelu Nunweiller, unul dintre cei mai mari jucatori din istoria lui Dinamo

Nunweiller va fi inmormantat maine, in jurul orelor 13.00, in localitatea Albota, din judetul Arges. „FC Dinamo si suporterii echipei din Stefan cel Mare sunt alaturi de familia fostului jucator emblematic al «cainilor rosii», Ion Nunweiller. Sincere condoleante familiei indoliate! Dumnezeu sa-l odihneasca!”, a fost primul mesaj transmis de clubul lui Ionut Negoita.
Ion Nunweiller a evoluat de-a lungul carierei la Progresul (1950-1951), Dinamo (1951-1968 si 1970-1972) si Fenerbahce (1968-1970). El a castigat de cinci ori campionatul cu Dinamo si o data titlul in Turcia, cu Fener. Ca antrenor, are trei campionate cu echipa „cainilor”. Ion Nunweiller a avut sase frati, toti practicand fotbalul, insa doar doi, Lica si Radu, au mai evoluat la nivel inalt. Porecla „cainii rosii” provine de la cei doi frati Ion si Lica Nunweiller, porecliti astfel de jucatorii formatiei Rapid din acea perioada, pentru agresivitatea lor.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger