AcasăSPORTS-a stabilit programul Romaniei din preliminariile C.M. 2018

S-a stabilit programul Romaniei din preliminariile C.M. 2018

Anghel Iordanescu vrea sa duca Romania la Campionatul Mondial dupa 20 de ani

Nationala de fotbal a Romaniei a fost repartizata intr-o grupa dificila in preliminariile Campionatului Mondial din 2018.

Anghel Iordanescu vrea sa duca Romania la Campionatul Mondial dupa 20 de ani

„Tricolorii” se vor duela, practic, cu Polonia si Danemarca pentru castigarea grupei si obtinerea calificarii directe la Campionatul Mondial din 2018, dar nu trebuie sa le uitam si pe Muntenegru, Armenia si Kazahstan, echipe incomode si capabile de mari surprize.

„Tricolorii” vor incepe preliminariile in septembrie anul viitor, dupa turneul final al Campionatului European. Romania joaca primul meci pe 4 septembrie, pe teren propriu, cu Muntenegru.

Urmeaza doua deplasari consecutive, in Armenia (8 octombrie) si in Kazahstan (11 octombrie), ultimul meci din 2016 urmand a fi cel cu Polonia de pe teren propriu, de pe 11 noiembrie.

In 2017 incepem anul in forta cu un meci acasa cu Danemarca (26 martie), urmat de returul cu Polonia din deplasare (10 iunie). Ultimele patru meciuri din preliminarii se vor disputa in a doua jumatate a anului 2017: cu Armenia (1 septembrie), in Muntenegru (4 septembrie), cu Kazahstan (5 octombrie) si in Danemarca (8 octombrie).

Prima clasata din grupa se califica direct la turneul final, in timp ce echipa de pe locul al doilea are mari sanse sa mearga la baraj.

Danemarca are asigurata, deja, calificarea cel putin pentru barajul de Euro 2016, dupa ce a batut pe Serbia, 2-0, a batut in Serbia, 3-1, a facut egal in Albania, 1-1, dar a pierdut cu Portugalia acasa, 0-1.

Armenia se afla in aceeasi grupa cu Danemarca si a obtinut un egal uluitor, 1-1 cu Serbia, fiind peste plavi in ierarhia grupei.

Polonia este in mare forma la momentul actual, fiind lider intr-o grupa din care mai fac parte Germania, Scotia, Irlanda sau Georgia. Polonezii au patru victorii si doua egaluri in grupa de calificare la Euro 2016, fiind aproape siguri cel putin de prezenta la baraj. Polonia a batut pe Germania, 2-0, a facut scor cu Georgia, 4-0, s-a impus cu acelasi scor in Georgia, 4-0, si a obtinut un egal in Irlanda, 1-1.

Kazahstan este ciuca batailor in grupa pentru calificare la Euro 2016, formatia antrenata de Yuri Krasnozhan avand la activ un singur egal in sase meciuri, 0-0 acasa cu Letonia.

Muntenegru a fost aproape sa ajunga la Euro 2012 si ramane o formatie imprevizibila, desi se afla pe un trend descendent. In preliminariile pentru Euro 2016, Muntenegru ocupa abia locul patru in Grupa G, fiind la trei puncte de barajul pentru turneul final. Dintre rezultatele mai recente ale lui Jovetic si compania amintim un 1-1 cu Suedia si un neverosimil 0-0 in Liechtenstein.

author avatar
Cristi Ionita
506 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger