AcasăRecomandariS-a rupt lantul de iubire? Egalul care a bagat dihonia in vestiar

S-a rupt lantul de iubire? Egalul care a bagat dihonia in vestiar

Steaua n-a putut trece de Legia Varsovia, scor 1-1, in mansa tur a play-off-ului Ligii Campionilor. La finalul partidei, jucatorii nu s-au ferit sa-si arunce acuze intre ei, gest copiat, probabil, de la antrenorul Laurentiu Reghecampf.

Primul examen important al sezonului a fost picat de Steaua. Miercuri seara, pe o Arena Nationala incarcata de sperante, emotii si rugaciuni, erorile in lant (aparare si atac) au costat campioana Romaniei o victorie nu doar meritata, ci si imperios necesara. Jocul bun din prima repriza a fost dat uitarii de sfertul de ora execrabil din startul partii secunde, cand Legia Varsovia si-a castigat statutul de favorita dupa golul de 1-1 marcat de Kosecki. La finalul meciului, mai intai a iesit la atac capitanul Bourceanu, care nu s-a ferit sa-l puna la punct pe Gardos, inlocuitorul accidentatului Chiriches: „Nu stiu ce s-a intamplat, n-a fost o seara buna. Imi cer scuze fata de ceilalti colegi, dar a contat lipsa lui Chiriches si a lui Pintilii, ultimul iesit de pe teren in repriza secunda. Iesirea lui a slabit echipa, va fi o absenta importanta in returul din Polonia. Iar Chiriches e cel mai bun fotbalist al nostru, ne-a lipsit enorm. Altul ar fi fost rezultatul cu el in teren, sigur nu pierdeam! Eu sunt un tip pesimist, pun raul inainte, iar acum sunt si suparat rau”.

Acelasi ton l-a adoptat si antrenorul Reghecampf, la conferinta de presa: „Eram ingrijorat ca l-am pierdut pe Pintilii si asa am luat si gol. Prepelita a pierdut mingea, polonezii au avut contraatac si au dat gol. Probabil ca si Latovlevici trebuia sa astepte, sa vada ce face Prepelita”.

„Reghecampf va fi demis daca…”

Fost jucator al Stelei, polonezul Pawel Golanski este convins ca Gigi Becali nu va tolera o eliminare a echipei in play-off-ul Ligii Campionilor. „In cunosc pe patron, Gigi Becali nu e satisfacut cu Liga Europa, el vrea sa fie in elita fotbalului, vrea in Liga Campionilor. Reghecampf a facut o munca extraordinara, dar este constient ca va fi demis daca rateaza calificarea in grupele UEFA Champions League”, a declarat Golanski in presa poloneza, nu inainte de a face o dezvaluire: „Din cate am inteles, Reghecampf are deja doua oferte din strainatate”.

N-au fundas central pe banca de rezerve

Inaintea returului de la Varsovia, antrenorul Laurentiu Reghecampf se confrunta cu o problema neluata in calcul: accidentarea lui Vlad Chiriches ii da planurile peste cap, Steaua nu are, in acest moment, un fundas central de rezerva. Titulari sunt Lukasz Szukala si Florin Gardos (in mod normal, rezerva), iar Doru Bratu, cel de-al patrulea fundas central din lot, n-a fost trecut pe lista trimisa la UEFA pentru „dubla” cu Legia, in locul sau fiind preferat Adrian Cristea.

1-1 acasa inseamna eliminare

In istoria participarilor in cupele europene, s-a mai intamplat de trei ori ca Steaus sa scoata doar un rezultat de egalitate, 1-1 pe teren propriu, in prima mansa a unei „duble”. De fiecare data, echipa din Ghencea a fost eliminata! Prima data, a fost 1-1 acasa in 1971, la un „sfert” de Cupa Cupelor cu Bayern; nemtii s-au calificat dupa 0-0 la Munchen. Apoi, in 2003, Steaua si Liverpool remizau la Bucuresti (Cupa UEFA), iar englezii mergeau mai departe dupa o victorie cu 1-0 in returul de pe „Anfield Road”. In fine, in urma cu opt ani, Steaua – Rosenborg s-a terminat 1-1; in retur, nordicii s-au impus cu 3-2 si s-au calificat in grupele Ligii Campionilor.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.368 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger