AcasăSPORTS-a intamplat la Rio: Atac armat asupra ziaristilor

S-a intamplat la Rio: Atac armat asupra ziaristilor

Cu doua evenimente sportive majore in aceasta vara (Euro 2016 si J.O.), te-ai fi asteptat ca securitatea sa fie la cel mai inalt nivel.

Daca Franta s-a achitat perfect de sarcini, nu acelasi lucru il putem spune si despre Brazilia. La Rio este un haos general, cu sportivi, fani si ziaristi agresati aproape la fiecare iesire din Satul Olimpic. Ultimul incident – si cel mai grav de pana acum! – s-a petrecut in noaptea de marti spre miercuri, cand asupra unui autocar plin cu jurnalisti s-au tras focuri de arma, dupa cum au descris martori. Doua geamuri din autocar au fost sparte, iar o persoana a avut nevoie de ingrijiri medicale. Atacul a avut loc in jurul orei locale 20.00, in apropierea unui cartier renumit pentru violente.

„Am auzit zgomote pe partea dreapta a autobuzului, doua ferestre s-au spart, dar nu stiu daca de la gloante sau pietre. Un jurnalist din Belarus a fost ranit la mana de cioburi. Imediat, ne-am aruncat toti la pamant si, dupa doi kilometri, a ajuns si Politia, care ne-am escortat pana la centrul media al Jocurilor”, a declarat Gaston Sainz, jurnalist al cotidianului argentinian La Nacion. Confuzia lui Sainz a fost rapid spulberata de Lee Michaelson, de la „hoopfeed.com”: „Am auzit clar doua focuri de arma. Nu pot sa spun despre mine ca sunt experta in arme de foc, dar recunosc sunetul produs de o arma”. Michaelson este fost capitan AirForce si detinatoare de arma de foc.

Dupa ce s-a intamplat pana acum la Rio, putem spune ca practic fortele de ordine braziliene ii invita pe teroristi sa-si faca de cap la Olimpiada.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger