AcasăRecomandariS-a facut dreptate: Rapidul revine in Liga 1!

S-a facut dreptate: Rapidul revine in Liga 1!

Gruparea FC Rapid a castigat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv litigiul cu Federatia Romana de Fotbal, forul de la Lausanne acordand licenta clubului giulestean pentru editia 2014/ 2015 a Ligii I.

Rapidistii au motiv de bucurie: vor juca din nou in Liga 1!

Anuntul izbavitor l-a facut presedintele Nicolae Manea, care ieri a declarat ca Rapidul va fi pe prima scena a fotbalul romancesc incepand cu aceasta toamna: „Tribunalul de la Lausanne a facut dreptate. Am castigat litigiul la TAS si am primit licenta pentru sezonul urmator al Ligii 1. Sincer, noi nici nu trebuia sa ajungem aici, pentru ca dosarul nostru de licentiere a fost in regula. Nu imi explic nici acum de ce domnul Duru ne-a refuzat dreptul de a promova. Dar asta nu mai conteaza, Rapid va juca din nou in Liga 1 chiar din acest sezon”. In cazul in care TAS nu ar fid at dreptate Rapidului, in Liga 1 ar fi promovat FC Clinceni, clasata pe 4 in liga secunda. La aflarea vestii ca echipa va juca din toamna in Liga 1, atacantul Daniel Pancu s-a razgandit in privinta retragerii din activitate si va continua pentru inca un an cu Rapid. Doar antrenorul Viorel Moldovan ramane in dubii, fostul internatinal nefiind decis daca merita sa continue pe banca “feroviarilor” in conditiile in care fotbalistii sunt neplatiti de luni de zile.
Comisia de Apel a Sistemului National de licentiere a respins, la 17 mai, dosarul FC Rapid privind acordarea licentei, decizia fiind definitiva si executorie pe plan national. Anterior, la 10 mai, instanta de fond a Administratiei de licentiere din cadrul FRF respinsese dosarul FC Rapid din cauza datoriilor in valoare de 900.000 de euro catre fostii jucatori Julio Cesar si Daniel Paulista.

Burleanu nu renunta la Duru

La aflarea vestii ca Federatia Romana de Fotbal a pierdut procesul de la TAS, presedintele Razvan Burleanu a declarat ca va taia in carne vie. De „macelarit” va scapa, insa, principalul garant al deciziile aberante luate in primavara, Viorel Duru, seful licentelor din fotbalul romanesc. „Toti membrii Comisiei de Apel de la licentiere vor fi schimbati!”, a spus Burleanu. Vizati sunt Alexandru Mihai Micu (presedintele comisiei), Aurelian Gherghe (vicepresedinte), Constantin Valerica (membru), Mihai Drula (membru) si Emil Catalin Malaia (membru).

author avatar
National
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger